RECENSIE: The Galacticos - EP Phone Home

The Galacticos – EP Phone Home
2010-01-21 Moeders, houd uw dochters binnen! De jongens van The Galacticos hebben een EP uit. Nou weet ik niet of ze het er om doen of dat ze echt zo zijn, maar de jongens van The Galacticos zetten de ‘N’ terug in ‘nerd’. Dit doen zij met behulp van geeky brilletjes, slechte haarkapsels en ruimtepakken. Ruimtepakken? Ja, ruimtepakken! (in samenwerking met de NASA overigens) De bandleden zullen zelf overigens ook nog het hardst gelachen hebben om de grappig bedoelde titel van deze EP: EP Phone Home.

The Galacticos is een viertal Belgen dat met deze EP de pijlen op Nederland heeft gericht. In Vlaanderen kon dit viertal met deze debuut-EP begin 2009 al rekenen op goede kritiek. Op EP Phone Home horen we vijf aanstekelijke popliedjes, die het sowieso goed doen bij de Weezer liefhebber.

De lijn van humor wordt, al dan niet succesvol, doorgezet in de rest van deze EP. Zo vinden we een song met de titel ‘Battlestar Galactico’. Ook het nummer ‘Rap Battle’ blijkt geen rap battle te zijn en hebben ze het in ‘He Saïd, She Saïd’ over de gameheld Mario. Ja, deze jongens doen er alles aan om het nerd-gehalte hoog te houden.

Muzikaal gezien zet de band zoals gezegd aanstekelijke popliedjes neer, maar hoger dan een voldoende scoort de plaat niet. De EP klinkt langdradig, ondanks dat er maar vijf tracks op staan. Ik ben benieuwd of ze in Nederland net zo positief ontvangen gaan worden als in hun thuisland. We zullen het zien.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:The Galacticos Label:Pias
DJ Spinna – The boogie back

DJ Spinna - The Boogie Back DJ Spinna is maar een vreemde eend in de bijt in het DJ wereldje. In...

Michael Jackson – This Is It

Michael Jackson - This is It Het overlijden van de zelfverklaarde King Of Pop op 25 juni van dit jaar zal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT