RECENSIE: Various - Narrominded Split LP Series #4

Garcon Taupe / Legowelt – Split Lp#4
2010-01-02 Narrominded is een Nederlands platenlabel dat na in 2000 gestart te zijn met het uitbrengen van rockmuziek, tegenwoordig ook verscheidene electro artiesten in haar bestand heeft. Om haar artiesten te promoten wordt er sporadisch een Split LP uitgebracht, hierop zijn van twee verschillende artiesten hun nieuwe tracks op een EP te horen. Nadat in 2003 het eerste deel is uitgebracht zijn we anno 2009 al weer toe aan Split LP #4 . Voor deel vier zijn nieuwe nummers van Garcon Taupe en Legowelt samengevoegd.

Op de vijf nummers tellende EP van Garcon Taupe kunnen we stuk voor stuk heerlijke vrolijke en bovenal aangenaam in het gehoor liggende melodietjes verwachten. Nummers als ‘Lobo’ komen qua opbouw perfect uit de verf en zouden zo afkomstig kunnen zijn van mede bliepfreak Alter Ego. Deze aanstekelijke mix tussen techno en acid zal menig electro liefhebber niet onberoerd laten.

Het tweede deel van Split LP#4 bevat vier heerlijke duistere electro tracks. De samen speling tussen de vocals die zo uit Lord of the Rings geript zouden kunnen zijn en de prachtig opbouw met de in kracht toenemende ruige techno beat maken dit tot een meer dan keurig gearrangeerde productie.

Met Split LP#4 brengt Narrominded weer een verzameling heerlijke underground tracks samen. Artiesten als Garcon Taupe en Legowelt mogen bij het gros van het publiek geen lichtje doen branden, hier bewijzen ze zeker dat de lage landen goede electro kunnen produceren. Nadeel van het concept is enkel dat de verschillende stijlen niet voor de volle 100 procent matchen, waardoor de combinatie een beetje vreemd aandoet. Maar voor de liefhebbers heb je echt twee lekkere EP’s in handen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Various Label:Narrominded
DeWolff – Strange Fruits And Undiscovered Plants

DeWolff - Strange Fruits and Undiscovered PlantsVoor diegene die DeWolff niet kennen maakt de aanblik van de albumhoes al...

Heist – Razorblade Lemonade

Heist - Razorblade Lemonade Wat goed is, komt van ver? Nou, ik dacht het niet. Heist komt gewoon uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT