RECENSIE: The Excitors - Sexcitorsexcit

Excitors – Sexcitorsexcit
2009-12-24 De heren van de Excitors nemen het concept van biografie wel heel erg letterlijk. Ter begeleiding van hun nieuwe schijfje hebben ze namelijk een schrijfsel van twee kantjes bijgevoegd, geheel in het teken van het opname proces van hun nieuwe cd Sexcitorsexcit. Van de zoektocht naar de perfecte opnametechniek voor een gitaar tot het vruchteloze, maar hilarische verzoek aan een internationaal gerenommeerde mixer, om gebruik te maken van zijn diensten in diens studio. De gepeperde offerte van 43.000,- euro bleek echter teveel van het goede. Het is echter wel tekenend voor de passie het enthousiasme dat deze band drijft. Tegelijkertijd wekt een dergelijke biografie ook de nodige verwachtingen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de opnamekwaliteit is erg goed. De nummers klinken heerlijk authentiek, vol en aanwezig. En dat past de band wel.

Al bij het horen van de eerste klanken van ‘One Among Many’ spat het enthousiasme eraf en in ogenschijnlijk sneltrein vaart komen de verschillende, even aanstekelijke nummers voorbij razen. Pas bij het vijfde nummer, ‘Cocoon’ wordt er een klein beetje gas terug genomen, voor zover daar sprake van kan zijn. Want met ‘Didn’t You’ gaat de band al snel weer ronkend verder. Een wat vreemde eend in de bijt is zodoende het spacy ‘All Today’, ondanks de aanwezigheid van een opzwepend refrein. Maar misplaatst is het nummer allerminst. En dat geldt eigenlijk voor alle nummers, wat nogal een prestatie is. Het schrappen van nummers is namelijk niet iets waar band die hun cd in eigen beheer opnemen goed in zijn, begrijpelijkerwijs.

Zo gezien kun je de nieuwe cd van de Excitors met recht loon naar werken noemen. Uit alles blijkt de zorg en tijd die erin gestoken is, zonder dat dit ten koste gegaan is van enthousiasme en sprankelende nummers. Wie weet kunnen de heren op basis van deze cd ooit nog eens die dure studio betalen.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:The Excitors Label:Eigen Beheer
The Upsessions – Beat you reggae

The Upsessions - Beat You ReggaeMet nog maar een album geproduceerd zijn The Upsessions reeds getekend...

Heavy Trash – Midnight Soul Serenade

Heavy Trash - Midnight Soul Serenade Ja hoor, ze hebben het weer geflikt. Ten derden male leveren Jon Spencer en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT