RECENSIE: Hermanherman - Fugain

Hermanherman – Fugain
2010-03-27 Herman van Doorn en Herman Onnen hebben een voorliefde voor het Franse lied. Ze ontmoetten elkaar in Frankrijk en het duurde niet lang voordat duidelijk werd dat ze zich gezamenlijk in een muzikaal avontuur zouden storten. De keuze viel al snel voor de muzikale jeugdliefde van Van Doorn. De bekende Franse chansonnier Michel Fugain. En nu heeft de muzikale samenwerking een tastbaar bewijs gekregen. Als de band Hermanherman hebben ze 13 nummers van Fugain vertolkt. Ze zijn verzameld op het album Fugain

Fugain kennen we onder meer van de hits Le Printemps en Fais Comme l’oiseau. Maar zijn bekendste hit is Une Belle Historie. Eerder al in het Frans-Nederlands gezongen door Alderliefste en Paul de Leeuw. Maar Hermanherman geeft, zoals aan elk nummer, een eigen draai. Een zonnige draai kunnen we wel zeggen. Want als er een gevoel overheerst op dit album dan is het wel een zomergevoel. Dit album komt dus geen moment te vroeg. Tijd om uit de winterdip te komen, de zon op te zoeken en heerlijk naar dit album te luisteren. Vergeet niet om er een lekkere fles Franse rode wijn bij open te maken.

Herhamherman heeft een meer dan waardig eerbetoon gemaakt aan Fugain. De interpretaties hebben een eigen sound maar wijken ook zeker niet teveel af van het origineel. Dit zou wel eens het thema album tijdens Radio Tour de France van Radio 1 kunnen worden. Een fijn album!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Hermanherman Label:Brigadoon
The Hotrats - Turn Ons

The Hot Rats - Turn OnsDe Engelse band Supergrass staat er om bekend net wat andere Britpop te maken...

Gert-Jaap Hoekman – Over De Grens

Gert-Jaap Hoekman - Over de Grens Veel mensen denken dat het leven van een muzikant vooral bestaat uit glitter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT