RECENSIE: The Hot Rats - Turn Ons

The Hotrats - Turn Ons
2010-03-10 De Engelse band Supergrass staat er om bekend net wat andere Britpop te maken dan Oasis en Blur ooit deden. Gaz Coombes en Danny Goffey, respectievelijk zanger-gitarist en drummer van de band besloten in 2009 om onder de naam The Hotrats covermuziek te gaan maken. Vernoemd naar een album van Frank Zappa, namen ze als tussendoortje een twaalftal nummers van zeer uiteenlopende bands op en gaven dit uit onder de naam Turn Ons. Het album vormt een goede, veelzijdige aanloop naar de nieuwe Supergrass cd.

Zo kregen Gaz en Danny het voor elkaar om ‘Drive My Car’ van de Beatles en ‘(You Gotta) Fight For Your Right (To Party!)’ van de Beastie Boys op één en hetzelfde album uit te geven. Voor de laatste werd een compleet nieuwe wijs geschreven die na herhaaldelijk luisteren zelfs enigszins lijkt te passen bij het nummer. Bijzonder is de cover van het oorspronkelijk wat softige ‘Crystal Ship’ van The Doors. Het refrein wordt met meer overgave gespeeld en loopt uit op een grootsere finale. Het rauwe ‘EMI’ van de Sex Pistols krijgt juist weer een softe gloed over zich. Nee, de grote platen worden geenszins geschuwd op Turn Ons. Ook Pink Floyd, David Bowie en The Kinks moeten het ontgelden. Helaas is het niet overal even veel spektakel. Het typische ‘Love Is The Drug’ van Roxy Music lijkt op het bijna-kopietje van de locale coverband. Ook het 70s nummer ‘Bike’ komt niet echt lekker uit de verf in deze wat slordige versie. En ‘Queen Bitch’ van Bowie is in originele versie minstens zo goed als deze versie. Dit mag de pret echter niet drukken.

The Hotrats maken een grappige cd waar je waarschijnlijk niet teveel achter moet zoeken. Een paar goede covers, maar bijna evenveel niet zo super goede. De moeite om een aantal keer te beluisteren, maar niet een cd die nu echt de grote verandering gaat brengen. Wel een leuk tussendoortje. En nu maar wachten op de nieuwe Supergrass die deze zomer nog uit zal komen.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Hot Rats Label:Bertus
!distain – Anthology (1992 – 2010)

Distain - Anthology 1992 - 2010De Duitse band !distain wordt in 1992 opgericht door Alexander Braun,...

Hermanherman – Fugain

Hermanherman - Fugain Herman van Doorn en Herman Onnen hebben een voorliefde voor het Franse lied....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT