RECENSIE: Masta Killa - Live

Masta Killa – Live
2010-04-27 Live albums en hiphop zijn door de bank genomen een ontzettend slechte combinatie. Waar hiphop artiesten als The Roots en Kanye West vorig jaar nog wegkwamen met enkele zeer degelijke live projecten is het plan van Masta Killa om een live album uit te brengen bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Naast het feit dat de man een van de minst interessante solo carrières gehad heeft van de Wu Tang Clan bewees de Clan vijf jaar geleden al met Discipels of the 36 Chambers dat hun live show live een ware beleving is maar op cd rondweg niet om aan te horen.

De plaat opent met een a-capella van Masta Killa uit de Wu Tang klassieker ‘Mystery of Chessboxing’ en dat klinkt in eerste instantie nog aardig. Maar vanaf het moment dat bij ‘Armored Truck’ de beat erin gegooid wordt weet je weer waarom live hiphop niet op cd gezet moet worden. Afwisselend worden de nummers jammerlijk verknoeid door beats die zo hard staan dat de raps onverstaanbaar worden, MC’s die zichzelf moeten overschreeuwen en coupletten die ontzettend vals gezongen worden.

Normaal gesproken schoonheidsfoutjes die tijdens een goede en enthousiaste live show, waarbij de hele tent afgebroken wordt, niet opvallen maar op cd des te pijnlijker naar voren komen. Tel daar nog eens de gebruikelijke minpunten van een hiphop show bij op; nummers die na een te korte speeltijd afgekapt worden en onnodige toespraken tussen de nummers door en je weet dat Live een album is geworden die de gemiddelde Wu Tang Clan fan kan missen als kiespijn. Ook voor ondergetekende, ontzettend groot Wu Tang head, doet het pijn om het te erkennen, maar Live is toch niks meer waard dan een schamele ster voor de moeite.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Masta Killa Label:Pias
Various - London Calling 2010 #1

Various - London Calling April London Calling , het naar een The Clash vernoemde showcasefestival ontstond...

My Little Cheap Dictaphone – The Tragic Tale Of A Genius

My Little Cheap Dictaphone - The Tragic Tale of a Genius Er zijn maar weinig bands in de Benelux die bij het opnemen van een album erg...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT