RECENSIE: Sleazy Dreams - Riding Miss Daisy

Sleazy Dreams – Riding Miss Daisy
2010-05-18 Sleazy Dreams is een vijfkoppige band met leden uit België en het zuiden van Nederland. Qua feeling voor rock ’n roll moet het dus wel goed zitten. De band timmert al zo’n tien jaar aan de weg en spelen sinds 2006 in de huidige samenstelling. Riding Miss Daisy is de eerste langspeler en bevat elf tracks met voornamelijk midtempo rock (’n roll).

Met de albumtitel Riding Miss Daisy, het pin-up logo en de afbeelding van een mooie klassieke wagen op de platenhoes, zijn de verwachtingen hoog. Het ademt rock ’n roll van het eerste uur. Als ‘Almost There’ instart, klinkt het echter meer als recht toe recht aan indie. Pas vanaf het refrein is er een rock vibe te ontdekken. Het klinkt echter niet als (gewaagde) rock ’n roll. Het is te netjes, te glad en te langzaam. Ook bij de daarop volgende nummers springt er niet echt iets tussen uit. Zanger Roel Driessens zingt zeker niet slecht, maar zijn stembereik is niet voldoende. Het wordt daardoor wat eentonig. Ook de rest van de band gaat er wel voor, maar er lijkt tot dan toe niet meer in te zitten.

Vervolgens zijn er een aantal tracks waarop de bandleden laten horen dat ze wel degelijk weten waar ze het over hebben. Eerst gaat de band er vol tegenaan in het laatste deel van ‘47 Ronin’. Hier klinkt de band overtuigend met stevige uptempo rock. Dit zetten de heren door in ‘Booty Slappin’, waarin de eerste echt knallende solo voorbij komt, en ‘Sammy Jo’. ‘Diamond For Breakfast’ is meer een ballad, maar is het beste nummer van de plaat.

Sleazy Dreams zet de luisteraar op het verkeerde been door de albumcover. Vervolgens moet de gedesoriënteerde luisteraar zich herpakken, maar weet de band in de eerste paar nummers niet echt te overtuigen. De doorzettende luisteraar komt er gedurende de rest van de plaat achter, dat Sleazy Dreams met Riding Miss Daisy wellicht niet de beste cd van 2010 aflevert, maar al met al toch een aardige plaat neerzet.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Sleazy Dreams Label:Eigen Beheer
The Haunted – Roadkill

The Haunted - Road KillIn 1996 kwam uit de resten van At The Gates de melodischere band The Haunted...

Sweet Empire - The Flood

Sweet Empire - The Flood Dat ouderwetse punk soms samengaat met moderne communicatiemiddelen bewijst...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT