RECENSIE: Before Their Eyes - Untouchable

Before Their Eyes - Untouchable
2010-05-09 Hoe lullig is dat: breng je als band je derde album uit, en krap een maand na release meldt de zanger doodleuk via Twitter dat hij uit de band stapt. Oh ja, en of je wel graag zijn nieuwe project net zo wil steunen als je deed bij zijn band Before Their Eyes. Ik kan me zo voorstellen dat de andere bandleden flink pissig zijn over deze actie van zanger Nick Moore. Helemaal nu er een uitgebreide tour, waaronder naar Japan, aan zit te komen.

Maar goed, allemaal achtergrondinformatie, het gaat hier natuurlijk om de muziek. Het Amerikaanse Before Their Eyes dendert je huiskamer binnen met het op hardcore leunende ‘Hey Dude!’. Zeker de eerste tien seconden van die track komen bijzonder heftig binnen. Daarna ontvouwt de band zich meer als een broertje van een band als Linkin Park, met slechts hier en daar wat hardcore invloeden. Zanger Nick Moore toont zich een uitstekende zanger, die met veel souplesse de melodieuze zanglijnen in met name de refreinen over de luisteraar uitstort. Gitarist Landon Tewers biedt wat dat betreft uitstekend tegenwicht, met die enorme brul die af en toe uit zijn tenen lijkt te komen.

Verder is het trucje over het algemeen wel bekend: vrij ingetogen coupletten, met heftigere refreinen die luidkeels door grote massa’s meegezongen kunnen worden. Niet bijzonder en ontzettend Amerikaans, maar wel heel goed gedaan. Af en toe krijgen de hardcore invloeden wat meer de ruimte. Goed voorbeeld hiervan is ‘Bulletproof’. De refreinen zijn dan wel weer helemaal volgens het boekje, maar de rest van de song is toch echt wel veel te heftig voor de grote massa’s.

Nu zanger Nick de band verlaten heeft, zal de band ongetwijfeld voor de keuze komen te staan of de hardcore invloeden een prominentere plek gaan krijgen in hun geluid. De volgende release zal daar wellicht uitsluitsel over kunnen geven.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Before Their Eyes Label:Rising Records Ltd.
Artist Vs. Poet – Favorite Fix

Artist vs Poet - Favorite Fix Artist Vs. Poet werd in 2007 gevormd nadat huidige zanger Tarcy Thomason...

Sleeping With Sirens – With Ears To See, And Eyes To Hear

Sleeping With Sirens - With Ears to See, And Eyes to Hear Ze zien eruit als een stoere boyband, maar ik weet zeker dat niet alle...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT