RECENSIE: Sleeping With Sirens - With Ears to See, And Eyes to Hear

Sleeping With Sirens – With Ears To See, And Eyes To Hear
2010-05-02 Ze zien eruit als een stoere boyband, maar ik weet zeker dat niet alle meisjes hun muziek zullen waarderen. Daarvoor is Sleeping With Sirens, afkomstig uit Orlando, Florida waarschijnlijk net even te heftig. Opener ‘If I’m James Dean, You’re Audrey Hepburn’ laat er wat dat betreft geen twijfels over bestaan. Dit energiebommetje bevindt zich ergens tussen emo en hardcore in, en weet vanaf de eerste seconde te beklijven. Opvallend aan Sleeping With Sirens is de ongewoon hoge stem van zanger Kellin Quinn. In het begin dacht ik zelfs even met een zangeres te maken te hebben. Op momenten doet Quinns stem denken aan die van Cedric Bixler Zavala van The Mars Volta. En dan voel je ‘m al aankomen: daar moet je dus van houden. De kenmerkende zang wordt afgewisseld met het nodige geschreeuw van een van de overige bandleden. En zo hoort het ook. Het levert tegelijkertijd een mooi contrast op tussen twee uitersten.

Muzikaal staat Sleeping With Sirens als een huis. Retestrakke drums en flitsende gitaarpartijen vliegen je om de oren alsof het niks is. Maar daar wringt ‘m juist ook een beetje de schoen. De band doet zó haar best om de luisteraar te overtuigen en vooral ook te overdonderen, dat deze nauwelijks de tijd krijgt om op adem te komen. ‘Let Love Bleed’ doet dan wel weer een aardige poging tot een ballad. Maar op het eind van de song ontaardt ook deze alsnog in een fijne portie herrie.

Gezien de looks van deze mannen, en het muzikaal gebodene, zal Sleeping With Sirens best wel de nodige harten gaan veroveren. Al lopen ze ook een beetje het risico om tussen wal en schip te raken. Voor veel meisjes kan de band net iets te heftig zijn, en voor de mannen net niet bijzonder genoeg. Ik ben benieuwd waar de heren over pakweg een jaar zullen staan.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Sleeping With Sirens Label:Rise Above
Before Their Eyes - Untouchable

Before Their Eyes - UntouchableHoe lullig is dat: breng je als band je derde album uit, en krap een maand na...

The Arkanes - Don’t act like you know me

The Arkanes - Don't Act Like You Know Me Het uit Liverpool afkomstige The Arkanes maakt muziek in die het beste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT