RECENSIE: Nada Surf - If I Had a Hi-Fi

Nada Surf – If I Had A Hi-Fi
2010-06-04 In navolging van onder meer The Lemonheads, Placebo en de Supergrass spin-off The Hotrats waagt nu ook het alternatieve pop rock trio Nada Surf zich aan een album met louter covers. En waar Brian Molko en Gaz Coombes zich met hun bands toch vooral op de evergreens hebben gestort, graven Matthew Caws, Ira Elliot en Daniel Lorca, net als Evan Dando, ietsje dieper.

Ok, Depeche Mode’s ‘Enjoy The Silence’ is nu niet echt de meest originele keuze, maar voor de rest is er absoluut sprake van een verrassende tracklist. Of heeft u het hele oeuvre van The Silly Pillows en Arthur Russell in huis en zingt u ‘Evolution’ van Mercromina en ‘Bye Bye Beauté’ van Coralie Clément direct moeiteloos mee? Hoe dan ook, samen met de Kate Bush-single ‘Love And Anger’ is er met de interpretatie van bovengenoemde songs nu niet echt iets heel erg mis, maar sprake van essentiële en constant enorm enerverende luisterkost is er nu ook weer niet.

Nee dan de cover van de veertig jaar oude hit ‘Question’ van Moody Blues; hier rockt Nada Surf zowaar de pan uit als (bijna) nooit te voren. En met het direct hierop volgende ‘Bright Side’ (van de alternatieve rockband The Soft Pack) zetten ze dat energieke momentum nog even lekker door. Ook ‘Electrocution’ van Bill Fox, ‘Love Goes On’ van The Go-Betweens, Dwight Twilley’s ‘You Were So Warm’ en de vrij obscure, maar wonderschone Spoon song ‘The Agony Of Laffitte’ zet de band moeiteloos naar haar hand en doen ondergetekende steeds opveren van enthousiasme.

Natuurlijk is If I Had A Hi-Fi vooral voer voor de hardcore fans. Die zullen er grotendeels beslist plezier aan beleven of er toch in ieder geval geen enorme buil aan vallen. Ook met andermans composities klinkt Nada Surf immers als Nada Surf en zalven ze de oren met achteroverleunende, afwisselend sprankelende en melancholische, alternatieve poprock.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Nada Surf Label:Ada Global
Darwin Deez – Darwin Deez

Darwin Deez - Darwin DeezSommige muzikanten veranderen in rare snuiters door de publiciteit. Anderen...

[K-OS] – [Yes!]

K-os - Yes! Het gros van de Canadese rappers is hier aan de overkant van de oceaan niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT