RECENSIE: We Are Scientists - Barbara

We Are Scientists - Barbara
2010-07-06 Met de vierde van deze Amerikaanse wetenschappers schrijft het gezelschap We Are Scientist geleidelijk aan meer en meer in de richting van de powerpop en weg van de hectische en springerige postpunk. Niet dat het geluid van de band wezenlijk verandert, maar er is wel sprake van meer rust in de nummers.

Te veel rust misschien zelfs, zeker als je het afzet tegen de “doorbraak” uit 2005, With Love And Squalor. Daar had het gezelschap de drive en urgentie die de band erg groot leek te gaan maken, maar daar is nu niet veel meer van terug te horen.

Opener ‘Rules Don’t Stop’ lijkt nog even de indiedanshit van het jaar te kunnen worden, maar daarna is het vrij snel gedaan met de pret. Goed, de postpunk hectiek klinkt nog steeds door, maar er is een flinke draai richting de powerpop gemaakt waar bands als Teenage Fanclub en Posies mid jaren ’90 furore meemaakten (bijvoorbeeld ‘Nice Guys’, een van de weinige hoogtepunten op de plaat), maar ook richting de inwisselbare Amerikaanse tienerpunkpop.

Liedjes die als opvulling van de plaat klinken, zelfs. En dat nooit prettige bij een album. Het lijkt haast of de bus aan inspiratie leeg is na With Love And Squalor. Daar waar dit een belofte na een grote doorbraak leek te zijn, wordt hier die belofte andermaal niet ingelost. Met alleen leuke liedjes kom je niet erg ver. Barbara is geen onprettige plaat, niet iets wat je wilt wegwerpen. Maar een echte toevoeging aan het oeuvre van de wetenschappers is het niet. Gewoon een plaat met liedjes die lekker in het gehoor liggen, niets nieuws onder de zon, geen grote vindingen.


Eerdere recensies van We Are Scientists:
- 11-04-2008: Brain Trust Master;
- 17-01-2007: Crap Attack.
Recensent:Tjeerd van Erve Artiest:We Are Scientists Label:Pias
[b]Viberider[/b] – [i]The Big Show[/i]

Viberider - The Big ShowDoor de aanhoudende klimaatverandering is Nederland de afgelopen jaren in een...

Kode 9 ‘DJ Kicks’

Kode9 - DJ-Kicks Zes jaar na de lancering van het vooral met Burial hip geworden Hyperdub...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT