RECENSIE: Sevendust - Cold Day Memory

Sevendust – Cold Day Memory
2010-07-06 Het Amerikaanse Sevendust is weer helemaal gelukkig. Wat is het geval? Gitarist van het eerste uur Clint Lowery is weer terug gekeerd op het oude nest en Cold Day Memory is het eerste album waarop hij weer meewerkt sinds zijn terugkomst. Het is alweer de achtste studioplaat van het gezelschap uit Atlanta.

Ondanks de terugkeer van Lowery is er niet veel veranderd aan het geluid van Sevendust. Nog steeds tapt de groep uit de vaatjes metal en postgrunge en maakt daar een toegankelijk mix van waar ze in Amerika wel pap van lusten. Metal akkoorden worden tactisch afgewisseld met catchy melodieën en dito refreinen. Hierdoor wordt het nooit te zoetsappig, maar aan de andere kant weet Sevendust de luisteraar nooit echt op de pijnbank te leggen. Het gevolg is een vriendelijk klinkende plaat waar je je nooit een buil aan kunt vallen en die je prima kunt draaien terwijl je met je vriendin ligt te vrijen. Een echte aanbeveling is dit natuurlijk niet en al is de plaat niet slecht , nooit wordt een snaar geraakt. De nummers klinken allemaal alsof ze op de automatische piloot in elkaar zijn gedraaid. Het geluid is natuurlijk dik in orde, want dat kun je aan Sevendust overlaten. Beste nummers zijn ‘Karma’ en het wat mysterieus aandoende ‘Ride Insane’ wat door een stuwende riff onderhoudend klinkt. Tenenkrommend is de poging tot een semi ballad die ‘Confessions’ heet en op elk album van Creed geen slecht figuur zou slaan. Je moet tot het laatste nummer ’Strong Arm Broken’ wachten voordat je enige pit kunt ontdekken in de vorm van een wat minder veilig gitaargeluid. Dit is met voorsprong het beste nummer op dit schijfje.

De nieuwe plaat van Sevendust gaat geruisloos op in het oeuvre van de band. Het is om het even welke plaat je van de band tevoorschijn tovert. Ze klinken allemaal eender, hebben allemaal sterke en zwakke punten, maar blijken meestal vlees noch vis.
Recensent:Jan Didden Artiest:Sevendust Label:Ada Global
Primal Fear – 16.6 All Over The World

Primal Fear - All over the WorldGevoelsmatig denk je dat Primal Fear al sinds mensenheugenis meeloopt,...

teenagersintokyo- Sacrifice

teenagersintokyo - Sacrifice Het is allemaal niet super snel gegaan voor teenagersintokyo . In 2006...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT