RECENSIE: teenagersintokyo - Sacrifice

teenagersintokyo- Sacrifice
2010-07-04 Het is allemaal niet super snel gegaan voor teenagersintokyo. In 2006 speelde de band al in de locale scene in Sydney, maar pas nu is er een debuutalbum. Gelukkig voor teenagersintokyo is de muziek die de klok slaat, New-Wave, inmiddels weer helemaal gehyped en kan de groep bestaande uit vier vrouwen en één man zo aanschuiven bij de heersende muziek van bands zoals The XX.

Op de debuutplaat Sacrifice staan zowel goede als slechte nummers. De titeltrack die inmiddels is voorzien van een videoclip slaat in ieder geval de plank behoorlijk mis. Het nummer kent weinig opbouw en kabbelt vrij irritant door. Dit heeft ook te maken met de achilleshiel van de band: vooral op het gebied van zang komt de band echter niet verder dan de middelmaat. Samantha Lim’s vocalen hebben iets van Pretty Girls Make Graves voor zowel goede als slechte punten. Ze zingt namelijk geëmotioneerd, maar zal live af en toe behoorlijk de plank misslaan qua toonhoogte. Op ‘Long Walk Home’, een nummer dat qua muziek zo van Joy Division had kunnen zijn, zingt ze bijvoorbeeld net op het randje van vals voor het hele nummer. Hoogtepunten op de cd zijn het wat oudere, drukkige ‘Robocat’. Hier is goed te horen dat de band oorspronkelijk afkomstig is uit de Riot Girl-scene. Ook het was softere ‘Long Walk Home’ is sterk. Afsluiter ‘3046’ laat tevens zien dat de band wel in staat is om rustige, pakkende nummers te maken.

Eigenlijk zijn de nummers die teenagersintokyo goed maken niet afkomstig uit het genre waar ze zich nu vooral op toespitsen. Het middelmatige debuut Sacrifice sluit wel weer sterk aan bij de heersende muziek. De plaat kon geen glimlach op mijn gezicht toveren, maar heeft enkele nummers die misschien de moeite waard zijn om een vervolg van deze band af te wachten.
Recensent:Erik Oudman Artiest:teenagersintokyo Label:Ada Global
Sevendust – Cold Day Memory

Sevendust - Cold Day MemoryHet Amerikaanse Sevendust is weer helemaal gelukkig. Wat is het geval?...

[Rakaa] – [Crown of Thorns]

Rakaa - Crown of Thorns Rakaa is een old-school rapper afkomstig van de west-coast van de VS met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT