RECENSIE: Annasaid - Jua

Annasaid – Jua
2010-10-10 Het Deense Annasaid heeft er in haar thuisland al een aantal zelf gefinancierde e.p.’s opzitten, maar Jua is nu dan eindelijk het debuutalbum van de heren. Dat zij zich ook buiten Denemarken in de kijker hebben gespeeld, blijkt wel uit het feit dat ze door het Britse Glasvegas als support werden gevraagd voor een optreden in Denemarken. En Florence & The Machine heeft Annasaid daarna mee op sleeptouw genomen als support act tijdens de Europese tour. Dan doe je als band duidelijk iets goed.

En dat doen ze dan ook inderdaad op hun debuut. Jua staat vol met energieke gitaarsongs, waarop het vaak moeilijk stilzitten is. “Think of Foals throwing a Bloc Party while doing some mathematics” staat er in de bio. En eigenlijk klopt dat behoorlijk. Veel van de songs bevatten prachtige, tintelende gitaarlijnen die een fijne frisse wind door je hoofd laten waaien. Zeg maar de energie van de vroege Bloc Party, gecombineerd met de veelal staccato, onder de huid kruipende gitaarlijnen zoals we die van Foals kennen. En ergens in de verte zou je daar wellicht nog wat XTC invloeden aan kunnen toevoegen. Zeker ook qua sound lijkt de jaren tachtig bij de heren door de muzikale aderen te stromen.

Opener ‘ Medicine’ zet direct de toon. 4 tikken op de hihat en de song pakt je gelijk in met een onweerstaanbaar gitaarlijntje, ronkend bassje en lekkere groove. De titelsong, ook zeker een hoogtepunt, wordt gestut door bijna metal-achtige bass- en drumpartijen. Maar ook dan weet de band de groove terug te halen op de juiste momenten. “Make room for physical reactions”, klinkt het enthousiast. Komt goed, met zulke catchy songs! En zo staat er nog meer sterk materiaal op het album.

3voor12 riep het album onlangs al uit tot Album van de Week. Wat mij betreft niet meer dan terecht. De heren zijn eind november in het land. Doet er uw voordeel mee!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Annasaid Label:Suburban
Attack! Attack! – The Latest Fashion

Attack! Attack! - The Latest FashionSoms zijn bandnamen erg verwarrend. Zo is er een Attack Attack! uit Ohio,...

The Crown – Doomsday King

The Crown - Doomsday King The Crown is terug! Liefhebbers van metal die rond het jaar 2000 al naar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT