RECENSIE: Werring - Live @ Effenaar

2005-06-20 Eens in de zoveel tijd komt het voor dat verschillende muzikanten elkaar tegenkomen en dat, zoals ze dat noemen, “het klikt”. De band Werring is hier een voorbeeld van. Vijf mensen die samen een droom hebben en deze droom ook uit willen laten komen.

Telkens als er een enveloppe in de bus valt met een cd erin ben ik weer nieuwsgierig naar wat ik nu weer ga horen. Ditmaal was het echter geen cd maar een dvd. Leuk, beeld en geluid! Sommige mensen zullen zeggen dat het alleen om de muziek gaat en niet hoe de artiesten eruit zien. Deze mensen moet ik echter uit hun droom halen en mededelen dat de tijd waarin het alleen om de muziek ging en niet om het plaatje erbij (helaas) allang verleden tijd is. Maar goed, genoeg nostalgie en terug naar Werring live@Effenaar.

De dvd begint met het relatief rustige maar toch groovy Catch this drift. Verschillende muzikale invloeden zijn in dit nummer verwerkt maar misschien dat een band als U2 nog wel de grootste inspiratiebron voor dit nummer is geweest. Gelijk wordt duidelijk dat alle vijf de bandleden uitstekende muzikanten zijn met veel gevoel voor ritme en melodie.

As you say is een lekker rocknummer met enerzijds een funky slaggitaar partij van Arno Krabman en anderzijds meer experimentele gitaargeluiden van gitarist Roeland Werring. Dit alles wordt gedragen door de uitstekend spelende Edwin de Groot (basgitaar) en Tessa Boomkamp (drums)

Via het nummer How to run the show komen we bij The Edge of life waarin zanger Erwin Werring zich helemaal kan laten gaan. Zijn uitstraling en stemgeluid maken de band compleet. Op het podium is Erwin nog het best te omschrijven als een kruising tussen Eddie Vedder en Michael Hutchence.

Het feit dat Werring in Amerika een platencontract heeft getekend voor vijf albums bewijst dat deze band veel talent heeft. Het is te hopen dat ze in de toekomst niet vergeten om ook regelmatig in Nederland op te treden zodat wij ook van ze kunnen genieten.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Werring Label:Eigen Beheer
cornflames-197666

Cornflames - 197666Na twee albums en een periode van rust heeft de Belgische band Cornflames een...

homer-punkrockverses

Homer - The Punkrock Verses De titel van het nieuwe album van Homer kan letterlijk worden genomen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT