RECENSIE: Nicki Minaj - Pink Friday

Nicki Minaj – Pink Friday
2010-12-26 Met Nicki Minaj duikt er voor het eerst sinds jaren weer een goede vrouwelijke MC op in het door mannen gedomineerde hiphoplandschap. Op `Monster´ wist ze met haar agressieve verse mannelijke collega`s als Kanye West en Jay-Z gemakkelijk te overbluffen en ook op de eerste single `Massive Attack´ hoorden we een enorme lading agressiviteit die gemakkelijk overtuigde. Alleen een sterk debuutalbum ontbreekt nog voor deze dame, helaas slaat ze op Pink Friday een heel andere weg in.

Tweede single `Check it out´ duidde deze meer commerciële kant al lichtelijk aan. Het nummer probeert poppy te klinken en is duidelijk beïnvloed door de tevens aanwezige Will I Am. Ook op nummers als `Your Love´, `Save Me´ en `Right Thru Me´ probeert Nicki met gelikte producties radiovriendelijke liedjes te maken. Ze is echter geen groot zangeres en geen enkel nummer heeft een top 10 succes in zich.

Het zijn op nummers als `Romans Revenge´, met een bijdrage van niemand minder dan Eminem, waar we horen waarom Lil`Wayne besloot deze dame te tekenen. Met volle kracht valt ze de dreigende beat aan, helaas moet ze het wel af leggen tegen de nog agressiever klinkende Eminem. Ook op de Grime beat van `Did it on em´ valt even de sterke kant van Nicki Minaj terug te horen. Helaas zijn deze momenten op een hand te tellen.

In plaats van een agressief debuutalbum is Pink Friday een plaat geworden dat meer weg heeft van de nieuwe Aqua cd. Gedurende de meeste nummers klinkt Nicki Minaj als een half zingende Barbie. De vraag blijft ook wat er gebeurt is met de rappende wilde die eerder zo wist te overtuigen. Misschien had Lil`Wayne achteraf ook zijn twijfels over deze plaat en zag hij daarom af van een verse op het debuutalbum van zijn nieuwste signee.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Nicki Minaj Label:Universal
Wouter Hamel - One More Time on the Mery-Go-Round

Wouter Hamel - One More Time on the Merry-Go-RoundSinds het verschijnen van zijn debuutalbum HAMEL zit zanger Wouter Hamel...

Hooverphonic - The Night Before

Hooverphonic - The Night Before Bijna drie jaar na het prachtige, maar oh zo ingewikkelde, complexe album...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT