RECENSIE: Marianne Faithfull - Horses and High Heels

Marianne Faithfull – Horses and high heels
2011-02-24 Het kan soms raar lopen in het leven, na een affaire met Mick Jagger schreef de Stones zanger voor Marianne Faithfull het fantastische ‘As Tears go By’. In een klap stond de zangeres in het midden van muziekscene en had ze toegang tot alle groten der aarde. Heel wat jaren later is het alweer tijd voor haar achttiende studioalbum, Horses And High Heels.

In met name de recente jaren heeft de zangeres aangetoond dat ze ook zonder de hulp van de Stones heren prima muziek kan maken. Samen met producer Hal Willner leverde ze al enkele pareltjes af en voor Horses And High Heels toog het duo naar New Orleans af. Het album werd daar vervolgens met behulp van locale muzikanten opgenomen. Dit resulteert in een onbevangen speelstijl en met name de typische New Orleans aspecten komen, tussen Marianna haar melancholische stem, zeer aangenaam naar voren. De ene keer is het een pianoriedeltje en een volgende keer zijn het de blazers die de nummers opleuken.
Maar ook op deze plaat liggen de Stones invloeden geregeld om de hoek. Het nummer ‘No Reason’ klinkt, mede door de mannelijke stem van Faithfull, alsof het nieuw geschreven Stones werk is.

Een enkele keer waagt de zangeres zich ook aan de gevoelige, zwaar op de hand liggende, nummers. Op het afsluitende ‘The Old House’ hoor je zo voor het eerste de oude vrouw terug in de muziek. Hoewel het nummer neigt naar een iets te zwaar verhaal komt Marianne er, door het grote overtuigende geheel die het album vormt, zeker mee weg.

Op Horses And High Heels klinkt Faithfull, ondanks haar 64 jarige leeftijd, als iemand die zin heeft in het leven. Haar overwegend melancholische stem komt goed samen met de vrolijke New Orleans ritmes, de rocknummers en een enkele ballade. De carrière van Marianne Faithfull is weer een pareltje rijker.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Marianne Faithfull Label:Naïve
The Bloody Beetroots – Best of ... Remixes

The Bloody Beetroots - Best of... RemixesJe bent een producer-duo en je kan niet stil blijven zitten. Dus je brengt in...

Joan As Policewoman – The Deep Field

Joan As Police Woman - The Deep Field Als een priesteres. Zo ongeveer ziet Joan Wasser eruit op de voorkant van het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT