RECENSIE: Bobina - In Trance We Trust 017

Bobina</b> - <i>In trance we trust 017
2011-04-06 In Trance We Trust 017, de zeventiende editie van deze albumreeks, is van Russische makelij. De toevoeging van een nul toont de ambities van Black Hole Recordings met deze serie, die alom geprezen wordt. Onze eigen DJ Tiësto nam Bobina al mee op zijn ‘In Concert’ tour en biedt hem nu deze prominente plek op zijn label.

Bobina is zeker geen nieuwkomer. Na vele gewonnen prijzen in Rusland zelf veroverde hij een mooie 16de plaats in de DJ Mag lijst van beste dj’s ter wereld in 2009. Volgens het wat eenvoudige bijgeleverde cd boekje hebben we hier te maken met een ”Live Turntable Mix”. Als dat inderdaad zo is klinkt de mix bijzonder ‘clean’ en is Bobina een meesterlijk goede mixer. Tegenwoordig is het meer dan gebruikelijk om dj mix cd’s met software zoals Ableton Live in elkaar te zetten, waardoor de mix altijd strak en van uitstekende geluidskwaliteit is.

Het draait natuurlijk om de muziek op deze schijf. Iedere liefhebber van het genre zal zijn hart kunnen ophalen bij deze compilatie. De tracks zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit en er is voldoende afwisseling. Lange breaks met vocalen worden gevolgd door meer progressive tracks en zodra je aandacht dreigt te verslappen, is er weer een lekkere stamper die je de dansvloer op trekt. Voor de kniesoren onder ons: de mix tussen track 4 van Saint X met ‘Tempus’ en track 5 van MeHilove met ‘Reality Bites’ is qua toon niet helemaal in orde en doet de nekharen even overeind staan bij een paar valse noten. Verder is elke overgang uitstekend.

Dat Bobina zelf ook in staat is om muziek te maken laat hij horen op een track die hij met Betsie Larkin als zangeres produceerde. Een degelijke vocale trance song, die nergens verrast, maar goed mee komt met de andere nummers in de mix. Het hoogtepunt van de mix duikt op bij track 14. ‘Whatever Happens’ door Carl B is een meer dan waardige afsluiter die alles in zich heeft. Epische breaks, stuwende bas en freakende synths. Als Bobina zijn live sets ook met deze track afsluit, hebben de dj’s na hem een mooie uitdaging.

Ben je liefhebber van trance? Dan kun je deze mix cd blind kopen. Je krijgt exact wat je verwacht van de In Trance We Trust serie. Voor luisteraars die op zoek zijn naar meer spanning en avontuur is deze compilatie aan de veilige kant.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Bobina Label:Black Hole Recordings
Panic! At The Disco – Vices and Virtues

Panic! At The Disco - Vices & VirtuesEn toen waren ze nog met twee. Een paar jaar na hun platina debuut A Fever...

REM - Collapse into now

R.E.M. - Collapse into Now Na een aantal ronduit matige albums komt R.E.M. in 2008 met het nogal felle...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT