RECENSIE: Veldhuis & Kemper - Dan Maar Niet Gelukkig

Veldhuis & Kemper -  Dan Maar Niet Gelukkig
2011-04-27 Op 1 april ging het zesde theaterprogramma van Veldhuis & Kemper in première. Dan Maar Niet Gelukkig behandelt het thema geluk. Zoals gebruikelijk zit dit programma vol met muziek. Remko Veldhuis en Richard Kemper zijn sinds hun grote hit 'Ik Wou Dat Ik Jou Was'(2003) net zo bekend om hun liedjes als door hun cabaret. Met de première werd ook het vijfde album gelanceerd. Het album behandelt dezelfde thematiek en bevat een aantal songs uit het theaterprogramma.

Het album, dat dezelfde titel draagt als de theatershow, bestaat uit 14 liedjes die op dezelfde leest geschoeid zijn als de eerdere albums. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de vertrouwde tweestemmige zang en de simpele pianoloopjes. Hiernaast zijn ook de vollere arrangementen van liedjes als 'Kaartenhuis (Als Het Gaat waaien)' aanwezig.

Meteen bij het aardige 'Altijd Wel Een Ander' klinken Veldhuis & Kemper vertrouwd. Helaas denk je ook meteen; “Waar hebben we dat toch eerder gehoord?”. Het rustige 'Mooi Boos' is niet onaardig en er is met teksten als “Ik wil ook niet verhuizen, want dan is ons eigen huis nooit meer te klein” en “Ik wil geen grenzen trekken, want dan zitten wij voor altijd op een lijn” leuk gespeeld met verschillende gezegden. Maar net als bij 'Hier En Nu' lijkt het een herhaling van wat we al kennen. Bij de laatstgenoemde lijkt er zelfs een vleugje van 'Toen Was Geluk Heel Gewoon' voorbij te komen. Dit is niet de enige keer dat er een flinke glimp van een bekende song te merken is. 'Niemand' lijkt in de coupletten erg op Billy Joel`s 'Leningrad' en bij 'Veel Te Vroeg' lijk je in een liedje van Guus Meeuwis te belanden. Toch is de laatstgenoemde wel een van de betere songs op het album. Ook het kwartje van het lieflijke 'Blonde Krullen' zal na meerdere luisterbeurten vallen.

'Van Leven Ga Je Dood' is een goed liedje en mag worden gezien als een van de betere nummers. Helaas worden de goede, originele teksten en de verrassende muziek verstoord door het niet al te beste gefluit van de heren. Waar 'Zomaar Ineens' lekker weg luistert, is het eveneens jazzy 'Een Van Hen' een erg sterk nummer. Alles lijkt hier te kloppen. Uitgesproken teksten, een heus koortje en zelfs wat funky klanken zorgen dat je de repeat-knop snel vindt.


Dan Maar Niet Gelukkig is gewoon weer een voorspelbaar, maar aardig album van Veldhuis & Kemper. Vier a vijf opvallend goede liedjes op zo`n lange tracklist is simpelweg te weinig voor een goed album. De liedjes die er bovenuit steken, doen er echt wel toe, maar over het algemeen kan het nooit op tegen de kwaliteiten van dat andere cabareteske liedjesduo: Acda & De Munnik.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Veldhuis & Kemper Label:Pias
Benny Zen And The Syphilis Madmen – Run Back To The Safety Of The Town

Benny Zen - Run Back to the Safety of the TownJe zou Peter Houben kunnen kennen van Nemo, Mitsoobishi Jackson of...

Crimfall – The Writ Of Sword

Crimfall - The Writ of Sword De vier mannen en vrouw van het Finse Crimfall zijn alweer aan de tweede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT