RECENSIE: OFF! - Off!

Cover OFF! - OFF!
2012-06-29 Over OFF! kunnen we kort en krachtig zijn, want dat is de band op zelf ook. Het is een punkrock supergroep bestaande uit zanger Keith Morris (Black Flag / Circle Jerks), gitarist Dimitri Coats (Burning Brides), bassist Steven McDonald (Redd Kross), en drummer Mario Rubalcaba (Earthless / Hot Snakes / Rocket From the Crypt). Je zou zeggen: dat is een groep veteranen die vastgeroest is, maar in dit geval is die ervaring juist de kracht. Het is verre van een roestige machine en ze spelen met het enthousiasme van een groep achtien-jarigen. Ze brachten onlangs hun tweede album uit, dat ook OFF! heet.

Het album telt niet meer dan 16 minuten, waarbij de langste track ‘King Kong Brigade’ 1 minuut en 36 seconden duurt. ‘I Got News For You’ is met 41 seconden het kortst. Het is een grote brok frustratie dat voorbij komt. Blijkbaar heeft zanger Morris nog heel wat te verwerken. Zo is de zojuist genoemde track een antwoord op de ruzie die hij destijds in Black Flag had met Greg Ginn. De regel ” You bet I’ve got something against you too” refereert dan ook naar ‘You Bet We’ve Got Something Personal Against You’ van Black Flag.

Zo dobbert Keith Morris 16 tracks lang van de ene woede-aanval naar de andere, waarbij hij wordt ondersteunt door een sterke band die geen steek laat vallen. Alles is recht voor zijn raap en hard, zoals het hoort bij deze klassieke vorm van punkrock. Ze zouden met gemak een uur lang kunnen vullen met opbouwend spel, duizelingwekkende gitaarsolo’s en experimenteel gedoe, maar dat heeft zo’n OFF! niet nodig. Ze doen waar ze goed in zijn: luide en snoeiharde hyperactieve punkrock produceren. Aan en knallen met die banaan!
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:OFF! Label:Vice Records
Cover Dick Brave & the Backbeats - Rock 'n' Roll Therapy

Dick Brave & the Backbeats - Rock 'n' Roll TherapyWe gaan terug naar het jaar 1998. De Duitse popzanger Sasha had een grote...

Cover Petter Carlsen - Clocks Don't Count

Petter Carlsen - Clocks Don't Count Noorwegen heeft inmiddels een mooie lijst aan singer-songwriters...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT