RECENSIE: Open - Gin Sessions

Open - Gin Sessions
2006-04-24 Grappig, eerder dit jaar heb ik ook de eerste demo van het Rotterdamse Open gerecenseerd. Toen was ik vooral te spreken over de aangename rockstem van zanger Randy Haas. Ook sprak ik de wens uit dat Open meer met haar psychedelische kant zou gaan doen. Dit laatste lijkt op deze tweede demo Gin Sessions behoorlijk uit te komen.

Open laat hier de gitaren af en toe de structuur van het liedje bepalen, en niet andersom. Dit levert soms heerlijk psychedelische stukken op, waarbij het geen donder uitmaakt dat de gitaar af en toe lekker vals klinkt.

Als de band wél het liedje in het achterhoofd houdt, klinkt ze als het alcoholistische broertje van de Foo Fighters. Zo klinkt bijvoorbeeld de eerste helft van Bulletproof Jacket alsof de heren een slok teveel op hebben, terwijl de refreinen toch aanstekelijk blijven. In de tweede helft van het liedje is de drank kennelijk alsnog ingeslagen, en laat de band het liedje varen.

Gin Sessions is live opgenomen. Hierdoor klinkt niet alles even zuiver en strak, maar dat is juist de kracht van deze demo. De alcohol dampen en wietwalmen worden op die manier bijna tastbaar. Het heerlijk wollige gitaargeluid draagt daar nog eens extra aan bij.

Kortom: dit meer psychedelische jasje staat Open erg goed. De gin heeft kennelijk geholpen. Drank maakt dus toch meer goed dan je lief is.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Open Label:Squash Records
Celtic Frost - Monotheist

Celtic Frost - MonotheistMet het album Monotheist is de come-back van het Zwistserse Celtic Frost...

Malaise - Hypnotized by forgotten lies

Malaise - Hypnotized by forgotten lies Malaise is een tijdje weg geweest. Deze Zweedse gothic/industrial band, met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT