RECENSIE: Celtic Frost - Monotheist

Celtic Frost - Monotheist
2006-04-14 Met het album Monotheist is de come-back van het Zwistserse Celtic Frost eindelijk een feit. Dit schijfje is het vervolg op het album ‘Vanity/Nemesis’ uit 1990. Hoe klinkt de band nu? Heeft zelfs Celtic Frost zich gericht op de emo-core?

Nee, gelukkig niet. De cd staat vol met thrash/death metal die perfect aansluit op de eerste drie Celtic Frost albums. Ook probeert de heropgerichte band het voor het eerst met wat zachte(re) nummers als A Dying God Coming Into Human Flesh. In deze horen we frontman Tom Gabriel Fischer (a.k.a. Tom G. Warrior) zelfs zingen! Het blijkt dat ook dit erg goed bij de band past en zeker niet verkeerd klinkt.
De donkere sfeer wordt in verschillende nummers ondersteund door een vrouwenstem, bijvoorbeeld: Drown In Ashes en Temple Of Depression (bonus track). Deze laatst genoemde bonus track staat echter niet als laatste nummer op de cd, zoals gebruikelijk is, maar juist middenin. Vreemd.

Ook opvallend is dat de nummers op het album erg lang zijn. Zeven minuten is erg normaal. Synagoga satanae duurt zelfs 14:25 minuten. Ik kan best begrijpen dat zulk soort lengtes voor sommige mensen irritant kunnen zijn, maar voor mij gelukkig niet. Monotheist is een erg fijn album die hopelijk gezorgd heeft voor een definitieve comeback van Celtic Frost!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Celtic Frost Label:Century Media
Lacuna Coil - Karmacode

Lacuna Coil - KarmacodeDe Italiaanse band Lacuna Coil viert dit jaar alwaar haar tiende verjaardag...

Open - Gin Sessions

Open - Gin Sessions Grappig, eerder dit jaar heb ik ook de eerste demo van het Rotterdamse Open...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT