RECENSIE: High Hopes - High Hopes

Cover High Hopes - High Hopes
2012-12-03 Als er één muziekstijl is die volledig is uitgekauwd, dan is het metalcore wel. Om als band nog enigszins je hoofd boven het maaiveld uit te krijgen moet je wel met iets heel goeds op de proppen komen. Het is te prijzen dat het Engelse High Hopes het probeert, maar of de band met haar naamloze debuut EP veel gaat bereiken, wagen wij te betwijfelen.

Afgaande op de foto van de band zou je overigen geen metalcore verwachten, want de goed geknipte heren doen eerder denken aan een overjarige boyband dan aan dit soort heftige muziek. De metalcore van High Hopes heeft overigens meer hardcore in zich dan metal, wat dan wel weer een verademing is. Nu eens geen tientallen technische breaks maar recht-toe-recht-aan metalcore. Toch zijn de vijf nummer onderling niet onderscheidend genoeg om echt heel boeiend te kunnen zijn.

De opgefokte stem van Brian Turner is lekker agressief en past mooi bij de heftige riffs en godzijdank hebben de heren de cleane vocalen achterwege gelaten. Een goed keuze. De beste nummers zijn de laatste twee op het vijf nummers tellende schijfje. Het smerige ‘Sick To Death’ doet sterk aan Slipknot denken en afsluiter ‘Black & Blue’ valt vooral op door het afwisselende gitaarwerk, want behalve een beukriff horen we ook wat subtielere gitaarloopjes. Het wegdraaien aan het einde van het nummer is een storend schoonheidsfoutje.

De teksten passen helemaal bij dit soort muziek en zijn behoorlijk cliché. Het gaat over liefde en haat en hoe zanger Brian Turner met behulp van zijn muziek uit de ellendige alledaagsheid wegvlucht en daar een beter mens van wordt. Dat klinkt natuurlijk behoorlijk zweverig, maar je moet iets bedenken.

Na achttien minuten is het alweer afgelopen met het debuut van High Hopes en hebben we ons even lekker uit kunnen leven op de agressieve, maar verder niet al te opzienbarende metalcore van de heren. Gewoon vet beuken, maar daar is verder niets mis mee.
Recensent:Jan Didden Artiest:High Hopes Label:Gordeon Music
Cover Nancy Brick  - Nancy Brick

Nancy Brick - Nancy Brick Nancy Brick bestaat uit zangeres Rieneke Batelaan en gitarist Ron Valeri....

Cover Cancel Your Weekend - Cancel Your Weekend

Cancel Your Weekend - Cancel Your Weekend Cancel Your Weekend is een Nederlandse groep die haar levenslicht in onze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT