RECENSIE: Querist? - Happy Birthday E.P.

Cover Querist? - Happy Birthday E.P.
2013-04-14 Rob Nakken is bassist van The Light Parade en de helft van het producersduo When Logic Fails. Daarnaast maakt hij muziek onder de naam Querist. Begin maart verscheen de eerste EP van Querist, getiteld Happy Birthday.

Nakken heeft thuis een hele verzameling oude synthesizers en hiervan gebruikt hij er op Happy Birthday een heleboel. Hij probeert met Querist een crossover te maken tussen rock, funk en elektronica en dit resulteert vaak in een stevige electrosound met scheurende synthesizers.

Opener ‘Secrets’ doet denken aan een remix van een onbekend nummer van Depeche Mode en ook ‘Know When To Let Go’ en ‘Walk With You’ lijken geïnspireerd door deze Britse elektronicahelden. ‘Walk With You’ is overigens een nummer van The Light Parade, maar dan in de ‘Querist Remix’. ‘When We Collide’ is meer dance-achtig en doet sterk denken aan het latere werk van Moby, zo ten tijde van zijn album 18. Ook de zang doet sterk denken aan die van de kale New Yorker.

Het nogal gelikte ‘At The Party’ is funky jaren ’80 synthpop en ‘Old Man’s Ship’ zit ook in die hoek, maar is wat vuiger en wordt opgesierd door een sterk vervormde stem. Daarnaast bevat deze track allerlei leuke synthesizergeluidjes.

Naast Happy Birthday brengt Querist ook nog een EP met remixen uit. Deze bevat vier remixen van nummers op Happy Birthday. ‘Secrets’ komt in twee verschillende remixen voorbij, een van Synnys en een van ‘Reinier Zonneveld’. In de laatste is het originele nummer eigenlijk niet meer te herkennen, maar de remix van Synnys is best leuk. Deze doet net als de originele track sterk denken aan Depeche Mode in de remix. De ‘Querist Latenight Remix’ van ‘Know When To Let Go’ is wat luchtiger dan het origineel, vooral door het grotendeels ontbreken van de scheurende synth. Ook de remix van ‘Old Man’s Ship’, door Electrolove is wat lichter van toon dan het origineel.

De muziek van Querist is op zich goed, maar het ontbreekt nog een beetje aan een eigen smoel. Wel is goed te horen dat Nakken ook producer is, want het geluid is dik in orde.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Querist? Label:Eigen Beheer
Cover Joe Budden - No Love Lost

Joe Budden - No Love LostHet debuutalbum van Joe Budden stamt uit 2003. Tien jaar later is daar No...

Cover Gerasene Pigs - Dry Hopping

Gerasene Pigs - Dry Hopping Een beetje op de hoogte van de wonderen van Jesus? De duivelsuitdrijving bij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT