RECENSIE: V8 Wankers - Got Beer?

Cover V8 Wankers - Got Beer?
2013-05-18 “All hail Oktoberfest”M zijn de eerste woorden die zanger Lutz Vegas van V8 Wankers uitroept. De Duitse punkers tonen aan dat het maken van goede muziek en veel bier drinken in ieder geval bij hen geen goede combinatie is. Als het om een grap gaat, een karikatuur maken van de Duitser, zijn ze goed geslaagd. Met de oudere albums in het achterhoofd lijkt daar echter geen sprake van te zijn. V8 Wankers maakt namelijk nog altijd ongeïnspireerde punkrock.

Het titelnummer van Got Beer? is in feite een samenvatting van de gehele plaat. Voortjakkerende drums, drie akkoorden en tenenkrommende teksten.“Got beer? Beer is yummy” is het startpunt van het refrein. Dit soort diepgravende boodschappen vormen het verhaal van het album. Lutz Vegas lijkt zich voortdurend te overschreeuwen en stopt zijn afkomst niet onder stoelen of banken bij het zingen van de Engelstalige teksten. De muziek mist tevens een drummer die met zijn bekkens voor variatie kan zorgen.

Er zijn lichtpuntjes, maar die zijn meestal van korte duur en moeilijk op te merken. De rock ’n roll-invloeden in ‘Long Spoon’ zijn prettig voor de afwisseling, maar Lutz Vegas weet het nummer toch te verprutsen. Voor ‘The Enemy’ geldt hetzelfde. Muzikaal gezien is hier namelijk niets op aan te merken. Blind Ferenc is verantwoordelijk voor de leadgitaar die het nummer draagt en er constant een nieuwe draai aan weet te geven.

De diepe dalen zijn echter in de meerderheid. Daarbij mag ‘Frankie’s Tiki Room’ niet onvermeld blijven. De praatzang is geen succes en het gekozen gitaareffect aan het begin klinkt blikkerig. Producer Uwe Lullis heeft een aantal slechte dagen gehad of moet dringend op zoek naar ander werk, want de gitaren en basgitaar klonteren in bijna alle nummers samen tot een lelijke geluidsbrij. Alsnog het glas heffen op Got Beer? kan wellicht helpen om het leed te verzachten.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:V8 Wankers Label:SPV
Cover Gloomball - The Distance

Gloomball - The Distance Gloomball is blijkbaar een Duitse hard rockband. Blijkbaar, want bij de...

Cover Soap&Skin - Sugarbread

Soap&Skin - Sugarbread In 2008 debuteerde de toen achttienjarige Oostenrijkse Anja Plaschg onder de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT