RECENSIE: Less Than Jake - In With The Out Crowd

Less Than Jake - In With The Out Crowd
2006-06-18 Geweldig! Vrolijker kun je bijna niet worden wanneer je naar de nieuwe cd van de vijf mannen van Less Than Jake luistert.
De muziek die je hier vindt is een bonte mix van punk, ska en een beetje rock ‘n’ roll. De mannen creëren een aanstekelijke, verrassende en energieke sound.
Het zijn met name de saxofoon en de trombone die de muziek het skageluid geven en ze zijn niet eens op elk nummer terug te horen. Een nummer als ‘Let Her Go’ bijvoorbeeld heeft een hoog skagehalte, terwijl ’Fall Apart’ een echte rocksong is.
Het eerste nummer ‘Soundtrack Of My Life’ lijkt ontzettend op de muziek van bands als Bowling For Soup. Niet alleen de muziek, maar ook de stem van de zanger, op het ene nummer echter wat meer dan op het andere. Less Than Jake gebruikt ook dezelfde tweestemmige zang als bijvoorbeeld New Found Glory en Blink 182. Veel gedaan, maar het blijft toch goed klinken.
De stem van de zanger doet ook erg denken aan die van Geoff Lagadec (Jaya The Cat), muzikaal hebben ze wat minder gemeen. Less Than Jake heeft minder ska en reggae en meer rock en punk.
Drummer Vinnie heeft zelfs zijn eigen platenlabel (Fueled By Ramen Records) waar groten als Yellowcard en Fall Out Boy gecontracteerd staan. Hij maakt dus niet alleen zelf muziek in dit genre, maar helpt ook anderen op weg.
Op ‘A Still Life Franchise’ is de trombone voor het eerst duidelijk aanwezig en dit maakt het geheel nog wat vrolijker.
De nummers zijn misschien wat te veel dertien-in-een-dozijn, ze blijven te makkelijk hangen en de melodie is erg herkenbaar. Maar blijkbaar werkt het wel, want dit zijn het soort nummers die, als je ze ’s ochtends hoort, de hele dag in je hoofd blijven zitten. Je blijft de vrolijke en aansprekende melodieën constant neuriën.
Kijk maar uit: voor je het weet heb je dit album in je cd-speler gebrand zitten en wees maar blij dat je er niet zomaar vanaf komt.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Less Than Jake Label:Warner
Paul Weller - Catch-flame

Paul Weller - Catch-Flame (live-cd)Paul Weller, die onmiskenbare icoon die liefkozend de modfather van de...

Vengeance - Back in the ring

Vengeance - Back in the Ring Vengeance was één van de bekendste Nederlandse rockbands uit de jaren...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT