RECENSIE: New York Dolls - One day it will please us to remember even this

New York Dolls - One Day
2006-08-09 Stift je lippen maar want die langverwachte plaat van The New York Dolls ligt momenteel in de schappen. Tenminste, wat over is van de oorspronkelijke bezetting. Johansen en Sylvain zijn de enige Dolls die je na 32 jaar nog in levende lijve zult aantreffen. Morrissey (fan van het eerste uur) heeft de frivole formatie overgehaald om weer eens een festival aan te doen en met succes. De bejaarde punkrockers werden laaiend enthousiast met als resultaat een gloednieuwe derde studioplaat. One Day It Will Please Us To Remember Even This is een albumtitel wat al genoeg zegt over de motivatie van deze New Yorkse pioniers. Of de plaat überhaupt gaat verkopen, zal ze spreekwoordelijk een worst zijn. Met de nieuwe bezetting hebben Johansen en de zijnen al genoeg lol beleefd in de studio.

De plaat zelf haalt het echter niet bij Too Much Too Soon. Nummers als Puss ’n Boots en Who Are The Mystery Girls blijven wat dat betreft ongeëvenaard. Jammer, maar vrij logisch als we het in de tijdsgeest van begin jaren zeventig plaatsen. Dat niet alleen Morrissey blij wordt van de nieuwe Dolls getuigt wel van de bijval van helden als Iggy Pop en Michael Stipe op One Day It Will Please Us To Remember Even This. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat Jack Douglas het album wederom heeft geproduceerd. Met de eerste single Dance Like A Monkey creëren de Dolls een sfeer van Iggy’s Lust For Life. Het nummer Fishnets And Cigarettes getuigt van de rock ’n roll die nog steeds leeft bij de geleefde rockers. Kortom: One Day It Will Please Us To Remember Even This is gewoon een plaat vol kenmerkende Dolls-geluiden met vuig gitaarspel, Amerikaanse rock ’n roll en behoorlijk wat blues.

Dus of je nou zit te wachten op weer een revival of niet, je zult weinig keuze hebben want The New York Dolls staan dit najaar in de Melkweg. Haal je lederen USSR-pakje maar alvast van de stoffige zolder en oefen alvast op Take A Good Look At My Good Looks….
Recensent:Roxana König Artiest:New York Dolls Label:CNR Records
Chasing Tales - Mood Swings

Chasing Tales - Mood SwingsChasing Tales is een kwartet uit Rotterdam dat net een jaartje bezig is. De...

Hazy Jane - Chapter #1

Hazy Jane - Chapter #1 Sommigen onder ons waren al enigszins bekend met de band QV-Louise en voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT