RECENSIE: Various - De Beste Singer-Songwriter Van Nederland 2

Sing/Song2
2013-10-15 Giel Beelen is misschien niet de John de Mol van de publieke omroep, maar heeft met zijn programma De Beste Singer-songwriter Van Nederland een prima format in handen. Ook na het tweede seizoen van het programma is er een verzamel-cd met de beste liedjes uitgekomen.

Verwacht op de plaat geen grote lijnen of een onderlinge samenhang tussen de liedjes. Nee, op De Beste Singer-songwriter Van Nederland Deel II staan uitsluitend de liedjes die eruit sprongen tijdens het tweede seizoen van de serie. Dat het programma een goed opstapje is voor een carrière zien we terug in de muzikale levensloop van onder andere Nielson en Douwe Bob. Nielson had tijdens de opnames al een nummer één hit met zijn ‘Beauty And The Brains’ en winnaar Douwe Bob heeft deze zomer op zo’n beetje elk festival gespeeld.

Ook in 2013 was het programma goed voor een hitlijst-dominerende artiest. Maaike Ouboter maakt tijdens de audities al indruk met haar ‘Dat Ik Je Mis’. Het bracht zelfs de vaste juryleden Eric Corton, Sanne Hans (Miss Montreal) en juryvoorzitter Giel Beelen tot tranen. Uiteindelijk wist Ouboter niet te winnen. De titel was dit jaar weggelegd voor Michael Prins, die hoge ogen gooide met zijn ‘Close To You’.

Het format is simpel. Je geeft je als artiest op, je wordt al dan niet uitgenodigd voor de audities, en Giel Beelen besluit uiteindelijk of je mee gaat op deze muzikale reis. Tijdens de zomer zullen de singer-songwriters deelnemen aan masterclasses, schrijfsessies en workshops van diverse persoonlijkheden uit de muziekscene. Uiteindelijk kiest de jury onder leiding van Beelen één winnaar.

Naast de twee reeds genoemde schrijvende vocalisten viel de wat schuchtere Jasper Mook op. De songwriter met zijn popgeluid is misschien een ietwat vreemde vogel in het gezelschap, maar is in deze serie ook verantwoordelijk voor een aantal van de mooiste liedjes.

Het album telt 28, vaak korte, liedjes die zijn gespeeld tijdens de serie. Alle opvallende songs staan op dit verzamelalbum. Kortom, ben je fan van dit programma, dan heb je twee keer geluk. Deze cd staat vol met jouw favoriete tracks én Giel Beelen heeft al aangekondigd dat er een derde seizoen komt in 2014
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Various Label:Rough Trade Records
Cover Bettens - Waving At The Sun

Bettens - Waving At The SunHet bracht nogal wat verwarring bij de muziekliefhebbers. In 2009 werd de...

Cover Tythe - & Also With You

Tythe - & Also With You Tythe is een wat geheimzinnige producer die momenteel Londen als zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT