RECENSIE: The Futureheads - News and Tributes

The Futureheads - News and Tributes
2006-06-22 Afgelopen jaren is Nederland overspoeld met bandjes uit de andere kant van de Noordzee. Naast Franz Ferdinand, Bloc Party en Kaizer Chiefs waren ook The Futureheads aanwezig in deze invasie.
Vorig jaar kwam hun titelloze debuutalbum uit. Een juweeltje volgens de vele recensies.

Het 2e album, News and Tributes, moest ervoor zorgen dat The Futureheads niet verloren gaan. Het is een cliché waar elke band mee te maken krijgt, maar The Futureheads hebben hier duidelijk weinig moeite mee. Waar veel bandjes ten onder gaan aan vele lof en langdurige tournees, lijkt het juist of The Futureheads er sterker van worden.

Met het overduidelijke Engelse accent in de stem van zanger Barry Hyde en de meerstemmige stukken in de nummers, maken dat deze band een geheel eigen geluid heeft.
Snelle gangmakers op de cd (Cope, Worry About It Later) worden afgewisseld met wat rustigere nummers (News And Tributes, Thursday.), maar veelal is het toch ritmische indie/wave die de toon slaat op dit album.
Met slechts 1 vreemde vogel op de cd (The Return Of The Beserker) is het een heel stabiel album, die naarmate hij vaker geluisterd wordt, steeds beter gaat klinken.
Vervelen zal deze cd je niet doen. Met deze goede afstelling van rustige en wat ‘hardere’ nummers blijft de cd keer op keer goed.

The Futureheads hebben het geflikt! Een razendsnel debuut en daarna een geweldig sterk terugkom album. Live gegarandeerd voor een goede show. Op cd gegarandeerd voor een 40 minuten nummers van geweldige kwaliteit. News and Tributes mag dit jaar nog vaak in de cd-speler zitten.
Recensent:Jordi Koops Artiest:The Futureheads Label:Warner
Fatboy Slim Greatest Hits

Fatboy Slim - The Greatest HitsFatboy Slim heeft geen introductie nodig. Degene die deze naam niet kent...

VanKatoen - DoorRood

VanKatoen - Door Rood Als er één band is die geen sterallures heeft dan is dat wel VanKatoen! Neem...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT