RECENSIE: John Butler Trio - Flesh & Blood

Butler
2014-03-07 John Butler heeft reeds een grote fanbase weten op te bouwen. Na in Australië groot te zijn geworden, weet hij ook in Nederland Paradiso gemakkelijk uit te verkopen. Op het nieuwe album Flesh & Blood laat Butler horen waarom hij zo populair is. Inmiddels is ook een optreden in Tivoli aangekondigd en doet de zanger het Belgische festival Couleur Cafe aan.

De artiest put uit dat kenmerkende potje stijlen waar Australië zo van houdt. Reggae melodieën worden gemixt met hiphop, blues en psychedelica. Daarbij zoekt John Butler op Flesh & Blood de psychedelische kant van het muzikale spectrum duidelijk op. Verscheidene nummers ontrollen zichzelf al jammend. Dit gebeurt bijvoorbeeld op het funky ‘Devil Woman’. Het nummer wordt onderbouwd door bluesvol orgelwerk. De gitaren leven zichzelf uit in solo’s. Het nummer klinkt alsof het om een live-opname gaat.

Ook in de kleinere nummers bewijst Butler zijn waarde. ‘Young And Wild’ is een heerlijk surfnummer dat lekker door kabbelt. John Butler weet hier met een kleine stem waardevolle muziek te maken. Het nummer is dankzij deze aanpak misschien nog wel overtuigender. Ook plaatopener ‘Spring To Come’ is wat subtieler. Het lied heeft een vrolijk ritme en nestelt zich heerlijk in je hoofd.

Op Flesh & Blood is het John Butler Trio verder gegroeid. De muzikanten houden het tempo er op het gros van de cd goed in. De band klinkt op deze plaat als een combinatie tussen de Black Crowes en Jack Johnson. Dat het concert in Paradiso zo snel uitverkocht was is dan ook niet meer dan logisch. Het John Butler Trio heeft zich met Flesh & Blood wederom bewezen als een heerlijke band die je blijft verrassen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:John Butler Trio Label:Because Music / Warner
Cover Ruth Koleva - Ruth

Ruth Koleva - RuthOndanks de samensmelting van Europa, vergeten we nog wel eens dat er in de...

Cover Ming's Pretty Heroes - Roots And Bones

Ming's Pretty Heroes - Roots And Bones De vrouwen in de Rotterdamse muziekscene zijn de laatste jaren steeds...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT