RECENSIE: TSG - TSG EP #1

TSG
2014-04-30 Singer-songwriter Arthur Adam richtte zo'n twee jaar geleden het Twents Songschrijvers Gilde op, nadat hij vanuit de randstad (waar hij deel uitmaakte van het Amsterdam Songwriters Guild) verhuisde naar Twente. De scene komt aldaar al aardig tot bloei; met namen als Tim van Doorn, Roos Blufpand, Mijke Breepoel en natuurlijk Arthur Adam zelf.

Vijf van hen werkten samen op het eerste exportproduct van het Gilde TSG EP#1: Johanneke ter Stege, Tim van Doorn, Jovan Bilbija, Jasper Slaghuis en Arthur Adam. Ieder brengt een nummer van zichzelf ten gehore, ondersteunt door de rest van het gezelschap. De EP werd opgenomen in de studio van Van Doorn: de Build-a-Dyke studio.

Het eerste nummer is van de hand van Adam zelf. 'No Harm Done' klinkt heel vrolijk en daarmee behoorlijk anders dan we van hem gewend zijn. Het valt verder bij vrijwel ieder nummer op dat er door de songschrijvers heel veel plezier in de studio is beleefd aan de opnames. Het ongedwongen karakter in combinatie van de soms olijke teksten (Tim's nummer 'Bald' over het ouder worden spant wat dat betreft de kroon) maakt dat bij beluistering herhaaldelijk een glimlach op je gezicht wordt getoverd.

Behoort dit werk tot het beste werk van de meewerkende artiesten? Het antwoord is nee. Maar het bijzondere initiatief zal zeker nog voor veel geslaagde muzikale avonden of middagen leiden. Bovendien is het leuk om naar een EP te luisteren waarin hoorbaar zoveel spelplezier zit. De eerste EP maakt nieuwsgierig naar het vervolg.
Recensent:Etan Huijs Artiest:TSG Label:BandBus records
Cover Stream of Passion - A War Of Our Own

Stream of Passion - A War of Our Own Stream Of Passion is alweer aan haar vierde album toe. De nieuwe plaat van...

WBird

Wallis Bird - Architect Wallis Bird laat zich door niets tegen houden. Zo verloor ze als klein...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT