RECENSIE: The Bullhounds - Protector

Bullhounds
2014-10-13 In 1987 scoorden Georgia Satellites in Amerika een hit met hun debuutsingle ‘Keep Your Hands To Yourself’. De band speelde vuige (southern) rock en hun single werd slechts van de nummer een positie afgehouden door ‘Livin’ On A Prayer’ van Bon Jovi. De band werd opgericht door (o.a.) gitarist Rick Richards en bassist Keith Christoffer, die de band al snel weer verliet. Bijna dertig jaar later vormt het duo samen met zanger Erling Daell, drummer Mauro Magellan (ook ex-Georgia Satellites) en gitarist Peter Stroud (uit de band van Sheryl Crow) de rock ‘n roll formatie The Bullhounds.

Op debuutalbum Protector laat het vijftal horen de kneepjes van het rock ‘n roll-vak te verstaan. Dat betekent dus geen verrassingen, geen hoogstandjes, geen fratsen, maar er gewoon stevig tegenaan en spelen. Pakkende, groovy riffs, lekkere solo’s en de rauwe stem van Deall, die het allemaal nog net aan lijkt te kunnen, zorgen ervoor dat je twaalf nummers lang de krochten van de rock ‘n roll ingezogen wordt. Als je nog twijfelt over de smerigheid van de plaat, dan worden die twijfels vast weggenomen door songtitels als ‘Mean Mean Girl’, ‘Born With Nothin’, ‘If You Got No One’ en ‘Drunk, Tired & Mean’. De thematiek van de plaat behoeft dan ook geen toelichting meer.

The Bullhounds zullen met geen van de nummers op Protector een hit scoren, maar ze doen wel wat ze leuk vinden en dat is goed te horen. Rock ‘n roll zoals het bedoeld is en daarmee is de missie van deze zelf benoemde beschermers van het genre geslaagd. Liefhebbers van het genre kunnen deze plaat blind aanschaffen, maar de kans is groot dat ‘ie snel in de kast belandt en dat een klassieker van stal wordt gehaald.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:The Bullhounds Label:Bertus
Cover (HED) Planet Earth - Evolution

(HED) Planet Earth - Evolution (hed) P.E. staat er om bekend niet zomaar uw dagelijkse portie metal te...

Cover Hawser - Young & Restless

Hawser - Young & Restless Hardcorebandjes schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Enkele...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT