RECENSIE: David Bowie - Nothing Has Changed.

Bowie
2015-03-09 Over het algemeen zijn er weinig mensen die echt warm lopen voor verzamelalbums. Je mist het verhaal en de tijdsgeest van een normaal album. Toch moet je deze een keertje gehoord hebben. En deze isNothing Has Changed van David Bowie. Je wilt jezelf verwonderen over hoeveel je van deze man kent en hoe goed het is. Van dat rare mannetje uit Brixton naar de man in pak die met één hand in de zak keihard: “FAAAAAME!” door je speakers knalt.

Wat kun je zeggen over dit album. De versie die we bij festivalinfo binnen kregen bevatte geen nieuw werk, maar de triple cdversie bevat vier songs die niet eerder op een albums verschenen. Die songs wilde ondergetekende toch wel even beluisteren. ‘Sue (Or in A Season Of Crime)’, ‘Your Turn To Drive’, ‘Let Me Sleep Beside You’ en ‘Shadow Man’ zijn de titels die mogelijk onbekend zijn. Laten we eerlijk wezen. Hartstikke leuk voor de echte fans deze nummers, maar ze voegen niet echt meer iets toe aan het oeuvre van de inmiddels 68 jarige Brit. Nee, eigenlijk geeft hij het zelf al aan met de titel van deze verzamelaar; ”Nothing Has Changed”.

En zo moeten we het ook vooral zien. Een prachtige verzameling van het werk van David Bowie. Alle grote hits staan er natuurlijk op. ‘Space Oddity’, Let’s Dance’ en ‘Fame’. Alles komt voorbij op dit album. En dat maakt het misschien ook zo fijn om te horen. Echt een mooi naslagwerk voor als je zin hebt in Bowie, maar niet goed weet naar welk album je moet luisteren. Zet deze plaat aan en je hebt een middagje muziek met alle hoogtepunten. Wat ook hartstikke leuk is van dit verzamelalbum is de mogelijkheid om anderen aan te steken met je liefde voor David Bowie. Geef je kinderen deze cd en ze weten binnen twee uur waarom Bowie zo’n fantastisch muziekicoon is.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:David Bowie Label:Parlophone
Cover Meghan Trainor - Title

Meghan Trainor - TitleWie Meghan Trainors’ hit ‘All About That Bass’ het afgelopen najaar gemist...

BSmoke

Blackberry Smoke - Holding All The Roles Volgens Gregg, oud- Allman Brother, hebben ze de southern rock weer op de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT