RECENSIE: Cancer Bats - Searching For Zero

Bats
2015-03-24 De vijfde plaat van de hardcoreband Cancer Bats heet Searching For Zero. De Canadezen hebben zich een aantal jaar verstopt in een grot om naar eigen zeggen hun beste werk af te kunnen leveren. Ross Robinson, bekend van onder andere The Cure en Slipknot, heeft ditmaal de productie onder handen genomen. Het album bevat een scherpe productie en een handvol memorabele momenten.

‘Satellites’ is een stevige opener en belooft veel goeds. Er zit een spannende breakdown in en de typische hardcore samenzang is ook van de partij. Daarnaast is de tekst goed verstaanbaar en goed mee te blèren. De formule voor hardcore wordt in deze track zodanig toegepast dat het weer een beetje nieuw aanvoelt. De opvolgende nummers worden voorzien van de benodigde energie, maar echt overtuigen doen ze niet. Je hebt het wel vaker gehoord.

Het meest noemenswaardige aan de plaat is de zangstijl van Liam. Hij schreeuwt en gromt over de pompende bas en doet dit op een diverse manier. Hierdoor komen vooral de teksten en refreinen erg goed naar voren. Een goed voorbeeld is ‘Cursed With A Conscience’, waar alles even goed samenvalt. Duidelijk een track waarbij fans tijdens een liveshow op elkaar klimmen om een stukje mee te kunnen gillen. Zoals de ongeschreven regels van hardcore vereisen.

Searching For Zero is een noemenswaardige toevoeging aan het werk van de Canadezen. De enorme brok energie is aanstekelijk en de eerstgenoemde tracks zijn zeker de moeite waard. De overige nummers zijn niet bijster origineel maar zijn wel voer voor een toffe show. ‘No More Bullshit’ is de afsluiter en dat typeert de cd goed. Een mislukte song kent de schijf niet. Die drie jaren ondersteboven in een grot hebben zijn vruchten afgeworpen. Searching For Zero is een vermakelijke plaat geworden waar je niet te vaak naar moet luisteren.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Cancer Bats Label:BMG Germany
Cover Calexico - Edge Of The Sun

Calexico - Edge Of The SunHet genre waar Calexico zich in begeeft is het beste te bestempelen als...

Cover Imagine Dragons - Smoke + Mirrors

Imagine Dragons - Smoke + Mirrors Sin City is zo langzamerhand op weg om een echte Rock City te worden. Na The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT