RECENSIE: Crooked Brothers - Thank You`I`m Sorry

CB
2015-08-28 Tegenwoordig programmeert Paradiso het gros van de country-, americana- en rootsmuzikanten in de Tolhuistuin. Meer dan regelmatig staan er artiesten die volgens de beschrijving prima de vergelijking met mannen als Townes van Zandt, Neil Young en Bob Dylan kunnen doorstaan. Als liefhebber kun je soms mooie ontdekkingen doen door even op de website te kijken en zo kwamen bij ondergetekende de The Crooked Brother onder de aandacht. De muzikanten, die overigens geen familie van elkaar zijn, leverden in 2014 al het album Thank You I’m Sorry af, maar komen nu pas naar Nederland voor de promotie ervan. Een plaat waarop countryrock samenvloeit met rock ’n roll en bluegrass.

Alle drie de bandleden spellen de meeste instrumenten en wisselen gemakkelijk tussen de banjo, mandoline en gitaar. Samen bestrijken ze een breed pallet van muzikale invloeden uit alle uithoeken van het Amerikaanse continent. ‘Blackbird In The Snow’ is een meeslepend nummer. De zanger doet denken aan het melancholische van Bill Callahan. Het verlangen naar de winter past goed bij de jankende steelgitaar. Heel anders is het bluesvolle ‘Mean Mean Baby’. Het opent swingend met een stevig stukje mondharmonica. Een andere brother zingt hier en plotseling klinkt er een rauwe rock ’n rollstem die beter past bij de British Invasion. Hoewel de band nergens in valt, gaat het daarna op ‘Lightning In My Chest’ wel volledig los met een krachtig geluid dat je naar de ruigste hoeken van de blues brengt.

Vervolgens valt de plaat weer terug in haar sfeervolle country. Thank You I’m Sorry voelt, mits als complete cd gedraaid, echter wel als geheel. Het ruigere middenstuk zorgt voor een tijdelijke opleving. Afsluitend met een stukje gospel op ‘North Of The Border’ laten de Crooked Brothers vervolgens nogmaals horen van elke markt thuis te zijn. De Crooked Brothers zijn klaar om de harten van Americana liefhebbers te veroveren. Dat gaat ongetwijfeld beginnen in de Tolhuistuin te Amsterdam!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Crooked Brothers Label:Lucky Dice Music
Ghost

Ghost - MelioraHet heeft het imago van een black metalband en maakt voornamelijk...

Cover Rod Picott - Fortune

Rod Picott - Fortune Goed vijftien jaar geleden zegde Rod Picott zijn baan als stukadoor vaarwel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT