RECENSIE: Tuff Love - Dregs

Tuff
2015-01-07 Tuff Love is een Schotse indierockband bestaand uit leden Julie Eisenstein (gitaar en zang), Suse Bear (bass en zang) en live drummer Iain Stewart. Hun stijl is het beste te beschrijven als dromerige indierockmuziek gekenmerkt door heerlijke harmonieuze samenzang en melodieus gitaarspel. De band schrijft en produceert al zijn eigen muziek, en dat allemaal vanuit Suses flat. Na het uitbrengen van drie EP’s, waaronder Junk en Dross, heeft de band zojuist hun nieuwste EP Dregs geïntroduceerd. Met Dregs laat Tuff Love zien dat ze zelfverzekerder dan ooit zijn. In vergelijking met hun eerdere werk is Dregs mooier afgewerkt, met beter gepolijste tracks als resultaat.

Centraal op de EP staat het nummer ‘Duke’. In dit nummer is onmiddellijk Tuff Loves kenmerkende gitaarspel te horen met een aanstekelijke melodie. Terwijl het gitaarspel dominant naar voren komt krijgt de band het toch voor mekaar om de luisteraar tegelijkertijd te kalmeren met de hypnotiserende samenzang in het refrein. Ook in de andere tracks op de EP is de prachtige samenzang tussen Julie en Suse te vinden, maar nergens komt deze zo mooi naar voren als in ‘Duke’. Ook na de afloop van het nummer galmt de muziek nog een tijdje door in je hoofd, en besluit je het nummer wellicht nog een keer luisteren.

Naast ‘Duke’, is ‘Threads’ een van de opvallendere nummers uit de lijst. Terwijl de rest van de nummers de luisteraar door een droomwereld leidt, wordt ‘Threads’ gekenmerkt door een meer uptempo beat, in ’t oor springende gitaar melodieën, maar natuurlijk ook de onmisbare harmonieuze samenzang waar de band om bekend staat.

Dregs is niets nieuws. Wél laat de EP door de mooier afgewerkte tracks beter zien wat voor potentieel er in deze Schotse band verschuilt. Hun kenmerkende stijl komt beter naar voren dan ooit, en Dregs kan daarom het begin zijn van iets heel moois.
Recensent:Regina Bakker Artiest:Tuff Love Label:Caroline Records
Cover Martin Courtney - Many Moons

Martin Courtney - Many Moons Martin Courtney , normaal gesproken zanger van de Amerikaanse indierockband...

Cover Bill Ryder Jones - West Kirby County Primary

Bill Ryder Jones - West Kirby County Primary Bill Ryder-Jones is een druk en excentriek man. Nadat hij in 2008 zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT