RECENSIE: Monster Youth - Lost Dream, Cool Fire

Monster Youth
2016-02-17 Je moet er even inkomen, maar na een tijdje gaat Lost Dream, Cool Fire van het Vlaamse Monster Youth toch best wel lekker klinken. De aandacht gaat in eerste instantie dan ook vooral uit naar de visuele kant van deze band. De cover art van het album behelst een getekend groen heuvellandschap met allerlei willekeurige elementen: een roze Pegasus, een hertje met zonnebril, een auto met lippen, een jongen met Mickey Mouse oren die de liefde bedrijft met een hond die een clownsneus draagt, etc. Dit maakt in ieder geval al een klein beetje nieuwsgierigheid los.

Ook de video voor ‘Boredom Of Life’, gelijk de beste track van het album, is een visueel spektakel van willekeurigheid. Het doet vermoeden dat je met een groep zeer losgeslagen, maar vooral artistieke jongens te maken hebt, die gewoon graag drinken en muziek maken. En als daarbij een beetje rel geschopt kan worden, dan zal dat niet achterwegen gelaten worden. Het Belgische antwoord op Fat White Family?

Lost Dream, Cool Fire is niet per se een heel bijzondere ear-opener, maar zit verder goed in elkaar. ‘Boredom Of Life’ ligt dankzij de koortjes op het kwalitatief niveau van Black Rebel Motorcycle Club, waardoor het gelijk dus ook de beste track van het album is. De rest van het album is gevuld met vrij catchy popliedjes waar een fuzz overheen is gesmeerd. Het album had wat dat betreft veel beter in de zomer uitgebracht kunnen worden, want je krijgt hoe dan ook een zonnig gevoel en een krullende glimlach op je bek van nummers als ‘Long Way To Go’ en ‘Lost Dream, Cool Fire’. En misschien is dat ook wel precies waar de band op doelt. Een goed gevoel met een beetje fuzz en reverb. Ideaal voor in het festivalgras.

De naam Monster Youth is tekstueel een prima keuze. Met een tekst als “I don’t wanna be, anything you want me to be,”hoor je de band lekker tegen de schenen van het ouderlijk gezag schoppen. En de songtitels van ‘Don’t Care At All’ en ‘Life’s Too Short (Like The Weekend)’ spreken natuurlijk geheel voor zichzelf. De jeugdigheid spat er van af. Gelukkig is aan de muziek wel te horen dat de jongens al wat langer op hun instrumenten spelen. Ze hebben de popsong prima onder controle en weten die goed te overspoelen met een hoop rebelse gitaareffecten. De songs zullen dan ook vooral komende zomer op de festivalweide bewijzen dat het weekend inderdaad te kort is.
Recensent:Arthur Matze Artiest:Monster Youth Label:News
Cover Monster Truck - Sittin`Heavy

Monster Truck - Sittin`HeavyEen ”all you can eat buffet, met schalen vol riffs” , dat is hoe de vier...

Cover NZCA Lines - Persephone Dreams

NZCA Lines - Persephone Dreams Infinite Summer , het tweede album van Michael Lovett's project NZCA Lines...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT