RECENSIE: Jarvis Cocker - Jarvis

Jarvis - Jarvis
2007-01-27 Ruim vier jaar na het laatste Pulp album is het tijd geworden voor het solo debuut van Jarvis Cocker. Vooraf kan gesteld worden dat het een behoorlijk moeilijke opgave is om het succes van Pulp te overtreffen. De Pulp-albums Different Class en This is Hardcore behoren toch tot de juweeltjes van de Britpop.

Jarvis begint een beetje mat. De eerste nummers op het album klinken weinig energievol. Het lijkt of gebrek aan inspiratie en creativiteit dit album gaan vullen. Opluchting overheerst wanneer het album vanaf het nummer ‘Heavy Weather’ toch spannend gaat worden. Jarvis Cocker begint weer te klinken zoals we dat van hem gewend zijn. Het eerste hoogtepunt van het album is het prachtige ‘I Will Kill Again’.

Nu het album is losgekomen laat Jarvis Cocker horen dat hij het nog steeds in zich heeft om mooie popliedjes te schrijven. Er komt wat meer afwisseling en wanneer de plaat bijna ten einde is gekomen laat hij ons nog even genieten van het mooie nummer ‘Big Julie’.

Cocker blijft op dit album trouw aan het geluid dat Britpop halverwege jaren negentig groot heeft gemaakt. Hypes lijken aan hem voorbij te gaan. Misschien is er wel een goede vergelijking te maken met Richard Ashcroft. De voormalig frontman van The Verve is ook solo gegaan en heeft een paar prima platen gemaakt maar de magie van The Verve is nooit meer geëvenaard. Hoewel dit helemaal geen slecht album is weet ik zeker dat Jarvis Cocker beter kan.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Jarvis Cocker Label:Rough Trade Records
Jay Reatard - Blood Visions

Jay Reatard - Blood VisionsDe titel van het album, Blood Visions doet al geen lieflijk album...

Albert Hammond jr. yours to keep

Albert Hammond Jr - Yours to Keep De scepsis vooraf zijn natuurlijk niet van de lucht. Daar is weer zo iemand...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT