RECENSIE: Sari Schorr - A Force Of Nature

Sari
2017-03-25 Het heeft maar weinig gescheeld of we waren haar in een opera of operette tegen gekomen. De New Yorkse Sari Schorr kreeg meerdere malen het advies om het in die richting te gaan zoeken. De zangeres beschikte namelijk al op vroege leeftijd over een enorm vocaal bereik dus helemaal uit de lucht gegrepen waren die, weliswaar goedbedoelde, adviezen natuurlijk niet. De muzikale voorkeur van de getalenteerde Schorr lag echter op een heel ander gebied. Thuis draaide ze namelijk uitsluitend werk van haar favoriete zangeressen, te weten Ella Fitzgerald en Billie Holiday. Muziek over verdriet, verlies en allerlei ellendige zaken, muziek met heel veel gevoel. Dat was nu precies wat zij ook graag wilde maken.

Vanaf het moment dat de vermaarde producer Mike Vernon haar in 2015 zag optreden tijdens de International Blues Challenge te Memphis, is haar zangcarrière in een stroomversnelling terechtgekomen. Vernon was al lang met pensioen en zou daar een award in ontvangst nemen voor zijn verdiensten in de muziek. De show van de zangeres deed hem echter meteen besluiten om weer aan het werk te gaan en zo wilde het gebeuren dat Schorr na grote namen als John Mayall, Fleetwood Mac, David Bowie, Eric Clapton en nog vele, vele anderen, de volgende act was die haar album door Vernon geproduceerd zag worden. Voor negen tracks op A Force Of Nature schreef de zangeres alle teksten. Walter Trout hielp haar een handje mee op zijn eigen ‘Work No More’ en verder zijn er vertolkingen van het bekende ‘Black Betty’ en de soulkraker ‘Stop! In The Name Of Love’ dat door Schorr in een prachtig bluesjasje is gegoten. Ze blijkt zich, mede vanwege de bijdragen van haar muzikale begeleiders, prima thuis te voelen in de ruige bluesrock-sector en er wordt hier en daar duidelijk niet gekeken op een tekstueel clicheetje meer of minder. Maar het venijn zit toch ook nu weer in het staartje. Met het ingetogen gezongen jazzy ‘Ordinary Life’ zet ze de luisteraar namelijk even heerlijk op het verkeerde been en bewijst zij nog veel meer in haar mars te hebben dan wat wij aanvankelijk durfden te vermoedden.

Benieuwd hoe zij het er live vanaf brengt? Tijdens Pinkstermaandag speelt Sari Schorr op het Ribs & Blues Festival in Raalte en toeval of niet… Laat daar nu net ook Walter Trout zijn opwachting maken.

Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Sari Schorr Label:Cadiz Music
RHB

Ruben Hoeke Band - Sonic RevolverGeen gelegenheid liet hij onbenut om te vermelden hoe blij hij was met de...

Cover Cowboys Of The Sky - Kickstart

Cowboys Of The Sky - Kickstart Nee, ze komen niet uit het Wilde Westen. In tegendeel, het grof geschut van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT