RECENSIE: Savoir Adore - The Love That Remains

Adore
2017-02-13 Savoir Adore betekent: ‘de liefde kennen’ en dit is ook een zeer toepasselijke naam voor een band die, naar eigen zeggen, met hun laatste album probeert de liefde te herontdekken. Paul Hammer, het meesterbrein achter de band raakte in Brazilië geïnspireerd om liefde vanuit een ander perspectief te bekijken, niet als iets spiritueels, maar als een fysieke entiteit. The Love That Remains begint hier dan ook, met ‘Lovers Wake’, een verhaal van iemand die uit een droom probeert te ontsnappen. Met hun vorige album vergaarde de band faam en dit leidde ertoe dat deze laatste release ambitieuzer en ook volwassener is dan wat we hiervoor van ze hebben gehoord.

Als we op Spotify kijken naar Savoir Adore zien we dat van dit album ‘Giants’ er het meeste uit springt, en dit is ook geheel terecht. Hier horen we heel goed de karakteristieke sound van de band naar voren komen op een track die tevens ook heel toegankelijk klinkt. Ook in dit nummer komt het thema weer duidelijk naar voren: het ontstijgen van de fysieke wereld, het loslaten van onzekerheden en kracht halen uit je werkelijke identiteit. Maar indien je het nummer gewoon op de achtergrond aanzet zonder al te veel aandacht aan teksten en thema’s te wijden, is het zeer fijn om naar te luisteren.

Al met al horen we een band die volwassener is geworden, na samenwerkingen met een groot aantal andere artiesten (o.a. Charlie XCX en X Ambassadors) en dat geeft een heel fijn resultaat. Savoir Adore laat zien dat ze nu meer dan ooit bereid is te experimenteren met geluiden, maar toch ook trouw blijven aan hetgeen dat werkt en wat de fans willen horen. De band heeft op dit album de liefde herontdekt, maar platen als deze, en tracks zoals ‘Giants’ en ‘Dreams’, stellen de luisteraars zeker ook in staat om de band te herontdekken, beter dan ooit tevoren.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Savoir Adore Label:Nettwerk Music Group
Cover Nailed To Obscurity - King Delusion

Nailed To Obscurity - King DelusionHet Duitse Nailed To Obscurty staat niet bepaald bekend om haar omvangrijke...

Cover Once Human - Evolution

Once Human - Evolution Melodieuze deathmetal lijkt meestal te komen uit Scandinavië en dan met name...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT