RECENSIE: Groove Armada - Vertigo & Goodbye Country, Hello Nightclub

Groove Armada
2017-09-19 Zowel Vertigo als Goodbye Country (HelloNightclub)(GCHN) boekten in respectievelijk 1999 en 2001 een groot succes. Groove Armada wist op deze albums heerlijke lounge muziek af te wisselen met regelrechte floorfillers en beide albums bevatten meerdere hits. Het is tegenwoordig hip om heruitgaven van albums op de markt te brengen. Groove Armada blijft met de reissues van Vertigo en GC(HN) niet achter.

Vertigo komt als dubbelaar en GC(HN) heeft maar liefst drie platen. Alleen het artwork en de lay-out al zijn haast de moeite waard om deze platen aan te schaffen. Qua tracklist zijn de tracks van beide albums door elkaar gehusseld, en bevat GC(HN) zelfs een nummer minder dan op het oorspronkelijke album. Die andere volgorde heeft wellicht een aandeel op de luisterervaring, maar qua geheel klinkt het allemaal nog steeds even vloeiend.

Gelukkig is ‘My Friend’, een van hun grootste hits, nog steeds op deze heruitgave te vinden. Ook ‘I See You Baby’ en ‘Fogma’ zijn terug te vinden op deze reissues. Los van de bekende nummers staat Groove Armada op deze twee platen garant voor een hele verzameling uiterst fraaie elektronische muziek. Met saxofoons, fluiten en drumbeats tovert het Engelse duo een loungy geheel uit zijn hogehoed, maar komt ook vaak verrassend stevig uit de hoek. Als je de twee platen achter elkaar luistert, hoor je goed dat het duo uit Cambridge zijn geluid na Vertigo op GC(HN)nog verder gepolijst heeft.

Weidse melodieën, bonkende bassen en vloeiende beats zorgen voor een soms energiek geheel, terwijl de muziek een andere keer richting een zeer mellow totaalplaatje schuift. Later zouden Andy Cato en Tom Findlay nog meer richting de dance gaan, waarbij het enerzijds jammer is dat ze hun loungy jasje hebben uitgetrokken. Deze heruitgaven zijn daarom een welkome toevoeging om de hoogtijdagen van het tweetal te vieren. De twee prachtige vinyls zijn een absolute aanwinst voor je collectie en al helemaal als je van dansmuziek met een loungy randje houdt.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Groove Armada Label:Legacy
Bruce

Bruce Springsteen & The E Street Band - Hammersmith Odeon. London `75Het allereerste concert dat Bruce Springsteen & The E Street Band in...

Cover Horse Horse Tiger Tiger - Horse Horse Tiger Tiger

Horse Horse Tiger Tiger - Horse Horse Tiger Tiger Toen Gijs en Joep van Osch hun debuutalbum af hadden, besloten ze het te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT