VERSLAG: Lowlands LLaunch

Festivalinfo was aanwezig op Llaunch 2010 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 25 foto's.

VERSLAG:

12

Lowlands Llaunch - 20/02/10 - Paard van Troje, Den Haag

Als er een 'headliner' geboekt was in Den Haag, dan was het Florence + The Machine. Zichtbaar populairder geworden sinds haar optreden in de Charlie, trekt ze rond 23:00 met gemak de grote zaal vol. De Britse, die alleen natuurlijk lijkt te kunnen bewegen als ze voor een windmachine staat, betovert minder dan in augustus. Toch springt haar stem weer indrukwekkend speels tegen de muren op en vinden haar nummers veel bijval onder de toehoorders.

Daarna weten de Bluegrass Boogiemen wel raad met rumoer uit de zaal. "Hou je bek eens man! Ik sta iets heel interessants te vertellen!", schreeuwt de zanger grappend richting een luidruchtige bezoeker. De leukste muziek per vierkante meter: vijf olijke heren van middelbare leeftijd rond één microfoon. Hossende bluegrass en ongebreidelde zelfspot. De band haakt ad rem in als de zaal een verjaardagsliedje begint te zingen voor de jarige bassist. Hij mag vervolgens zelf 'I'm On Fire' van Bruce Springsteen voordragen, enthousiast ondersteund vanuit een zaal waar een polonaise doorheen loopt. Het feest is compleet.

De Alpha DJ's serveren tenslotte een uitgebreid dessert met recente indiehits totdat de avond ten einde loopt. Door de verschillende zalen met een eigen karakter, de goede sfeer, de mooie aankleding en de diversiteit in acts en publiek slaagde de Llaunch er goed in het festivalgevoel te vertalen naar het Paard van Troje. De organisatie kan tevreden terugkijken en de editie voor volgend jaar alvast inplannen.

12

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra  

123
 foto Lowlands LLaunch Selah Sue foto Lowlands LLaunch Selah Sue foto Lowlands LLaunch Selah Sue foto Lowlands LLaunch Selah Sue foto Lowlands LLaunch  foto Lowlands LLaunch  foto Lowlands LLaunch  foto Lowlands LLaunch Blood Red Shoes foto Lowlands LLaunch Blood Red Shoes foto Lowlands LLaunch Blood Red Shoes foto Lowlands LLaunch Blood Red Shoes foto Lowlands LLaunch
 
123
 
festival logo

CROSS-LINX EINDHOVEN 2010Het Cross-linx festival is hét cross-over festival in Nederland met een...

festival logo

EUROSONIC/NOORDERSLAG 2010 Het jaarlijkse Eurosonic/Noorderslag festival vond afgelopen weekend weer...