VERSLAG: Lowlands 2005

Festivalinfo was aanwezig op Lowlands 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 41 foto's.

VERSLAG:

123456

Lowlands 2005 - deel 6

Na QOTSA leek het hoogtepunt van het kampeerweekendje wel plaatsgevonden te hebben; minstens zo intens echter zingt en speelt Nick Cave met zijn Bad Seeds. Gaandeweg lijkt Cave steeds intenser te zingen en de achtergrondzang maakt ook flink indruk. 'The Mercy Seat' levert zelfs kippevel op. Veel te onbekend met het materiaal zijnde vraag ik me af waarom ik geen Cave collectie heb. Toch nog een persoonlijke ontdekking gedaan dit jaar. Ook dát hoort bij Lowlands! Mooi!

Het gelijktijdig met de Dave Grohl band spelende MxPx weet niet te bekoren. Meerdere weinig interessant uitgevoerde covers vullen het nauwelijks boeiende oeuvre. Gelukkig voor de band zijn er toch nog wat mensen die de Foo Fighters links laten liggen. 'Hitje' 'punkrock-show' wordt pas helemaal aan het einde gespeeld en net zo gezapig uitgevoerd als de rest. MatigexPunkx.

De Foo Fighters. Net als in 2003 de afsluiter van het Lowlands festival. De band die alles kan. De grunge formatie weet een perfecte balans te krijgen in het optreden. Geeft gas wanneer het publiek wil vlammen en brengt rust wanneer het publiek daar aan toe is. Het album 'In Your Honor' is weer goed vertegenwoordigd in de show en wat zijn dit toch eerlijke, echte, rauwe rockliedjes. De beslissing om de Foo Fighters weer af te laten sluiten is geheel te rechtvaardigen. Ik geloof dat ik geen kritische noot heb opgevangen over dit concert. Hoogtepunten zijn te vinden in het uitstapje van Dave Grohl naar het midden van de tent, het feit dat hij zomaar weer achter het drumstel klom en de prachtige ontdekking dat de huidige drummer van de Fighters Taylor Hawkins ook erg goed kan zingen. Het blijft altijd wel opvallend hoe Dave en Taylor de show maken en dat bassist Nate Mendel en en gitarist Chris Shiflett vrijwel in het niet vallen. Muzikaal staan ze hun mannetje wel maar de leiders op het podium zijn Dave en Taylor. Anders dan op Roskilde geven de Foo Fighters wel een prachtige toegift na het opzwepende 'Breakout'. Mooie momenten zijn er ook voor de verliefde Lowlanders bij bijvoorbeeld het gevoelige 'Tired Of You'. Van mij mogen ze Lowlands elk jaar afsluiten.

123456

FOTOGRAFIE:

1234
Alkaline Trio foto Lowlands 2005 Apocalyptica foto Lowlands 2005 Apocalyptica foto Lowlands 2005 Arcade Fire foto Lowlands 2005 Arcade Fire foto Lowlands 2005 Death From Above foto Lowlands 2005 Death From Above foto Lowlands 2005  foto Lowlands 2005 Face Tomorrow foto Lowlands 2005 Juliette and the Licks foto Lowlands 2005 Juliette and the Licks foto Lowlands 2005 Korn foto Lowlands 2005
 
1234
 
festival logo

ARTQUAKE 2005Gisteren werd op het Haarlemmermeersen Bos (voormalig Floriade terrein) in...

festival logo

PUKKELPOP 2005 Festivals blijven een mooi fenomeen. Duizenden mensen die massaal hun tentjes...