VERSLAG: Lowlands 2005

Festivalinfo was aanwezig op Lowlands 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 41 foto's.

VERSLAG:

123456

Lowldands 2005 - deel 2

Kaiser Chiefs zijn samen met Bloc Party de Engelse sensaties van het jaar. Daarom ook terecht een optreden in de grootste tent van Lowlands. De band weet heerlijk mee te deinen op de doorbraak van Franz Ferdinand, want je kan veel zeggen over de muziek maar origineel is het niet. Het album 'Employment' zit vol met heerlijk gitaarpop/rock nummers. Energiek, soms rauw, het is gewoon heerlijk en uitermate geschikt om er flink op los te springen. Alpha is dan ook afgeladen en iedereen heeft waardering voor de band. Ricky Wilson heeft zijn voet geblesseerd, maar echt niet dat hij stopt met springen. Dit is zeker een compliment waard. Het is een geweldig concert dat veel mensen bij zal blijven.

Vorige keer Lowlands is alweer flink wat jaartjes terug voor Social Distortion. De band omtrent cultfiguur Mike Ness (enig overgebleven oorspronkelijke bandlid) is flink gegroeid in bekendheid en populariteit, zo bleek recentelijk ook uit de stormloop op kaartjes voor de enige Nederlandse clubshow. Echt objectief kan ik niet oordelen over de show van vandaag, want ik ben simpelweg zeer blij deze muzikale helden aan het werk te zien. Een prima keuze uit het oeuvre wordt gespeeld wat mij betreft en de meer dan geniale uitvoering van 'Under My Thumb' van The Stones voegt net dat beetje je-ne-sais-quoi toe aan de country-rock&roll-punk van Social D. waardoor zeker weer wat nieuwe jonge fans gewonnen zullen worden die zich sneller dan gebruikelijk een oude man zullen gaan voelen. Zwelg lekker mee!

De eer om de dag af te sluiten is net zoals bij Pinkpop voor Liam Howlett en zijn mannen. Kortom voor the Prodigy. Veel mensen vinden dat the Prodigy op zijn retour is en komen vooral voor het oude werk. Het nieuwe album 'Always Outnumbered, Never Outgunned' is dan ook wel een heel ander soort album geworden dan 'the Fat Of The Land'. Toch weet the Prodigy in het begin van het optreden te scoren met de nieuwe nummers. Typerend en dubbelzinnig is dan ook de uitspraak van zanger Maxim. Hij roept 'Lowlands is it over?' daarmee zowel doelend op het concert als op de levensloop van
de band. Tijdens het optreden zie je Keith Flint na elk nummer verder aftakelen, druipend van het zweet doet hij wat rondjes door het publiek. Veel fans kunnen net nog een foto maken of zelfs het zweterig lichaam aanraken van hun idool. Natuurlijk komen de nummers voorbij waar de meeste mensen voor naar de Alpha zijn gekomen. 'Firestarter', 'Smack My Bitch Up', 'Poison' maar ook het nieuwe 'Spitfire'. Het optreden was vrijwel hetzelfde als op Pinkpop, maar er valt ook weinig te veranderen aan deze set. Het publiek krijgt wat ze willen en daar gaat het tenslotte allemaal om.

123456

FOTOGRAFIE:

1234
Alkaline Trio foto Lowlands 2005 Apocalyptica foto Lowlands 2005 Apocalyptica foto Lowlands 2005 Arcade Fire foto Lowlands 2005 Arcade Fire foto Lowlands 2005 Death From Above foto Lowlands 2005 Death From Above foto Lowlands 2005  foto Lowlands 2005 Face Tomorrow foto Lowlands 2005 Juliette and the Licks foto Lowlands 2005 Juliette and the Licks foto Lowlands 2005 Korn foto Lowlands 2005
 
1234
 
festival logo

ARTQUAKE 2005Gisteren werd op het Haarlemmermeersen Bos (voormalig Floriade terrein) in...

festival logo

PUKKELPOP 2005 Festivals blijven een mooi fenomeen. Duizenden mensen die massaal hun tentjes...