VERSLAG: Noorderslag 2006

Festivalinfo was aanwezig op Noorderslag Weekend 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 59 foto's.

VERSLAG:

1234

EuroSonic: Donderdag

EuroSonic heeft elk jaar een themaland; uit dat land komen meer bands dan uit de andere deelnemende landen. Vorig jaar was het betreffende land Frankrijk, dit jaar ligt de focus op Duitsland. Uiteraard zijn het dan ook Duitsers die het festival mogen openen, op een heel bijzondere lokatie. In de Martinikerk zijn er eerst de nodige toespraken van onder andere burgemeester Wallage. Gelukkig duren ze niet lang en kunnen we vrij snel de bijzondere band Corvus Corax aanschouwen. Deze band speelt Middeleeuwse muziek en wordt voor deze speciale gelegenheid vergezeld door een koor en een orkest. Zelf spelen ze op klassieke instrumenten, waaronder grote trommels en doedelzakken. Hun vertolking van Cantus Buranus is erg indrukwekkend, maar er is zoveel meer leuks te zien op dit festival dat we na drie nummers verhuizen naar de volgende locatie. Het is in de Stadsschouwburg even zoeken naar de juiste ingang; het publiek staat namelijk op een deel van het podium. Op de andere helft speelt singer-songwriter Laleh, een getalenteerde dame uit Zweden, maar van Iraanse afkomst. Haar zang wordt ondersteund door een drummer en een contrabassist, zelf verruilt ze de gitaar af en toe voor een piano. Met haar charme en gevoelige liedjes weet ze het publiek meteen te boeien en de zaal loopt dan ook langzaam steeds voller.

Het Deense Mew is in eigen land groot genoeg om 3500 man te trekken, maar staat vanavond in het veel te kleine Huize Maas. De mensen die binnen staan grijpen meer dan eens naar de oren; het volume is veel te hard. Hun sfeervolle rock is van zichzelf al overdonderend genoeg, daar hoef je geen gehoorbeschadiging voor op te lopen. The Kooks zijn wat dat betreft een stuk vriendelijker. De jonge Britten zetten een aanstekelijke set neer met leuke gitaarpopliedjes. Volgende stap: London Calling. Daar heeft ‘supergroep’ Brakes al eens gestaan. Deze band bestaat uit leden van groepen als British Sea Power en Electric Soft Parade en probeert hun liedjes zo kaal mogelijk te houden. Zo worden we getrakteerd op songs die soms maar een seconde of acht (!) duren. Zo kan het gemakkelijk gebeuren dat je tien minuten te vroeg eindigt en je geen materiaal meer hebt voor meer. Leuk optreden!

1234

FOTOGRAFIE:

12345
Corvus Corax foto Noorderslag 2006 Corvus Corax foto Noorderslag 2006 Corvus Corax foto Noorderslag 2006 Corvus Corax foto Noorderslag 2006 Napoli Is Not Nepal foto Noorderslag 2006 Laleh foto Noorderslag 2006 Laleh foto Noorderslag 2006 Mew foto Noorderslag 2006 Stuart A. Staples foto Noorderslag 2006 Stuart A. Staples foto Noorderslag 2006 Stuart A. Staples foto Noorderslag 2006 The Kooks foto Noorderslag 2006
 
12345
 
festival logo

VRIENDEN VAN AMSTEL 2006Het programma De Vrienden Van Amstel onder begeleiding van Manuëla Kemp is...

festival logo

YOU MAKE MUSIC 2006 Zondag 15 januari staat in het teken van het eerste YouMakeMusic.com festival...