VERSLAG: Vrienden van Amstel 2006

Festivalinfo was aanwezig op De vrienden van Amstel Live 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 42 foto's.

VERSLAG:

123

Vrienden van Amstel Live - deel 1

Het tv-programma 'De Vrienden Van Amstel' onder begeleiding van Manuëla Kemp is al jaren een succes op RTL 4. De gezelligheid die dit programma met zich meebrengt is sinds een aantal jaren ook vertaald in heus livespektakel in de Ahoy’ te Rotterdam. Hoewel de Ahoy’ in Rotterdam voor heel wat mensen onderdak geeft is er gekozen om deze avond acht keer te houden. Dat het Amstel Live concept succes heeft blijkt maar weer; alle acht de dagen zijn uitverkocht. Het zijn dan ook niet de reguliere festivalgangers die deze dagen vullen, maar de mensen die van gezelligheid houden en op stap gaan met een paar vrienden of collega’s.

De zaal is vandaag al lekker vroeg van te voren open zodat het publiek geleidelijk naar binnen kan stromen. Dat deze vroege vogels zich niet te hoeven vervelen is duidelijk. Op het podium staat alvast een zeer enthoasiaste DJ het publiek in te draaien. Dit terwijl er achter hem op een scherm beelden worden vertoond van mensen uit het publiek die onverwacht de camera op zich gericht krijgen. De reacties van de mensen die opeens zichzelf zien op het grote scherm zijn hilarisch.

De tijd vliegt en precies half negen gaan de lichten uit en kan het beginnen. Naast het hoofdpodium zijn er in de zaal nog een aantal extra podia geplaatst. Dit zodat zelfs de mensen achterin de zaal betrokken worden bij de show. Tussen de verschillende podia zijn tevens wegen gemaakt. Ex-De Kast zanger Syb van der Ploeg begint de avond. Dit met een cover van Ben Ik Te Min (oorspronkelijk van Armand). Wanneer hij bij het podium in het midden van de zaal is aangekomen introduceert hij zijn nieuwe band - Spanner. Met deze jongens maakt hij iets wat hardere rock en tevens Engelstalig. Syb legt aan het publiek uit hoe het refrein van hun nummer Whatever You Say gaat. Het publiek pakt het al snel op en dit resulteert in een volledige zaal die klapt. Hoewel we vandaag in Rotterdam zijn wilt de 39 jarige Fries toch graag iets van zijn cultuur laten zien. Hiervoor nodigt hij “de mooie helft van Twarres” uit. Mir begint de eerste akkoorden van haar megahit Wêr Bisto en Syb doet mee.

Zoals elk jaar is er een presentatrice gekozen om de avond wat aan elkaar te praten. De geruchten gingen dat Daphne Bunskoek dit zou zijn, maar niets blijkt minder waar. Deze rol in de acht shows is namelijk voor multi-talent Ellen ten Damme. Dit terwijl je zou denken dat deze 38 jarige Amsterdamse na haar vele chemokuren wel iets anders haar hoofd zou hebben. Het woord workaholic is hier niet misplaatst! In de vorm van een wat lullig rijmpje verteld ze welke artiesten ons vanavond te wachten staan. Als laatste verwelkomt ze dé soulkoningin Tasha’s World. Voor deze groep is het vanavond een thuiswedstrijd en ze stralen enorm. Bij de Vrienden Van Amstel weet je dat je alles kan verwachten. Tussen haar reguliere bandleden zie je alvast TLM staan. Dit is de vaste DJ van Brainpower. Niet veel later zien we dan ook Gert-Jan Mulder van de trap naar beneden komen. Deze hip-hopper begint met zijn hit Dansplaat. Het rappen houdt hij voor zichzelf en het zingende refrein gaat naar Natascha Slagtand. Erg leuk stel samen. Die zouden vaker de krachten moeten verenigen!

123

FOTOGRAFIE:

1234
SiebvanderPloeg foto Vrienden van Amstel 2006 SiebvanderPloeg foto Vrienden van Amstel 2006 Ellen ten Damme foto Vrienden van Amstel 2006  foto Vrienden van Amstel 2006  foto Vrienden van Amstel 2006  foto Vrienden van Amstel 2006 Brainpower foto Vrienden van Amstel 2006 Brainpower foto Vrienden van Amstel 2006  foto Vrienden van Amstel 2006  foto Vrienden van Amstel 2006  foto Vrienden van Amstel 2006 Van Dik Hout foto Vrienden van Amstel 2006
 
1234
 
festival logo

MUSIC AGAINST CANCER 2006Music Against Cancer is een benefiet festival, waarvan de opbrengst naar de...

festival logo

NOORDERSLAG 2006 Men neme 31 podia, 180 bands, 30 radiostations uit binnen- en buitenland en...