VERSLAG: Bospop 2012

Naar het Bospop 2012 verslag

VERSLAG: Bas van Poppel  

123

Bospop - vrijdag

Op de vooravond van Bospop 2012 opent bluesrock formatie Dead Revils het festival voor een honderdtal bezoekers. De setlist met covers uit de 60s en 70s vormt prima achtergrond muziek om het eerste festival maaltje naar binnen te werken.

Paceshifter heeft inspiratie uit een ander vaatje gehaald: Peter Pan Speedrock is wellicht de bekendste verwant. Maar in tegenstelling tot Nederlands bekendste bierorkest, maakt Paceshifter ruimte voor wat rustiger, melodischer en gevoeliger werk.

Bij de naam Blo Ya Top denk je aan urban, aan hiphop, niet aan rock. Het Amerikaanse sprekende drietal uit Limburg trekt de 24 uurs tent van Bospop een stuk voller dan zijn voorgangers, maar het rock & roll gevoel dan de jonge Paceshifters halen ze niet. Instrumentaal laten ze zien dat de mannen veel in huis hebben, helaas zijn de nummers en solo's vaak onnodig lang.

Thin Lizzy coverband Parris sluit de vooravond op de camping af. Inmiddels is de tent helemaal vol met campeerders en vloeit het bier rijkelijk. Wanneer de band afsluit rond half 1 gaat het feest in de tent nog tot de late uurtjes door.

123
 
festival logo

PARADE DEN HAAG - DONDERDAG 12 JULI 2012Het rondreizende festival de Parade viert dit jaar haar 22-jarige bestaan....

festival logo

ZWARTE CROSS 2012 Zwarte Cross 2012 begint op vrijdag 20 juli met modder, zon en een hoop...