VERSLAG: Bospop 2012

Naar het Bospop 2012 verslag

VERSLAG: Bas van Poppel  

123

Bospop - zaterdag

De officiele aftrap van Bospop wordt tegen het einde van de ochtend gegeven door Black-Bone. Het Eindhovense drietal heeft inmiddels wat ervaring met grote podia dankzij support-plekken bij onder andere Deep Purple en Chickenfoot en weet vandaag zeker wat nieuwe fans te werven.

Het Amerikaanse kwartet Vintage Trouble opent het tent podium op een wat rustiger tempo. De combinatie van soul en rock is erg aanstekelijk en de tent wordt getrakteert op Beth Hart die als gast zangeres die een aantal nummers mee zingt. De enige reden dat de tent niet helemaal vol staat, is dat de band pas in 2010 is gevormd. Het zal niet lang duren voor deze mannen concertzalen moeiteloos vol krijgen.

De bekendheid van Seether is mede te danken aan 's medewerking aan de single "Broken" van Evanescence. De grote doorbraak is nooit gekomen, maar de festivalweide is desondanks lekker druk voor het drietal.

Bij het optreden van The Union is het echter opvallend rustig. De muziek van het kwartet met bandleden uit onder andere Thunder bestaat uit stevige rocknummers, die onderling helaas weinig van elkaar verschillen.

Een stuk nieuwer en verfrissender is Eli 'Paperboy' Reed. De poprock van Reed is soepel verpakt in een jasje van 70s rock. Samen met zijn begeleidingsband The True Loves maakt hij er in de grote festivaltent een intiem optreden van.

Dat Live uit elkaar is en Ed Kowalzyk solo verder is gegaan, is intussen oud nieuws. De nieuwe band rondom de zanger staat als een huis. Naast de grote hits die met Live zijn gescoord, slaan enkele nummers van zijn solo album ook goed aan bij het publiek.

De opkomst van Wolfmother een aantal jaren terug ging hard. Op Bospop wordt nog eens duidelijk gemaakt waarom, en dat er aan het succes van de Australiers voorlopig geen einde is. De hardrock van het viertal gaat er bij het publiek goed in.

Los Lobos? Los gaat het niet, althans, niet tot aan de klassieker "La Bamba": ineens gaan massaal de handen de lucht in en wordt er overal gedanst. De Mexicanen kunnen prima spelen, maar het mag allemaal erl wat vrolijker op het podium. De jonge drummer gaat in ieder geval wel een uur lang uit zijn dak.

Chris Cornell doet het vervolgens een uur en een kwartier akoestisch en solo. Klassiekera als Black Hole Sun, maar ook Billy Jean van Michael jackson, staan ook akoestisch als een huis bij Cornell. Hoewel 75 minuten wel wat lang is voor een akoestisch concert van Cornell.

Vanaf het begint van zijn show, is het direct duidelijk wie de hoofdact van Bospop 2012 is: Lenny Kravitz geeft een technisch perfect optreden, waarbij het geluid zo goed staat dat het bijna als vanaf cd klinkt. Anderhalf uur lang worden hits op het juichende publiek afgevuurd als "American Woman", "Are You Gonna Go My Way" en "Fly Away". Een waardige afsluiter voor de eerste dag van Bospop.

123
 
festival logo

PARADE DEN HAAG - DONDERDAG 12 JULI 2012Het rondreizende festival de Parade viert dit jaar haar 22-jarige bestaan....

festival logo

ZWARTE CROSS 2012 Zwarte Cross 2012 begint op vrijdag 20 juli met modder, zon en een hoop...