VERSLAG: Bospop 2012

Naar het Bospop 2012 verslag

VERSLAG: Bas van Poppel  

123

Bospop - zondag

Dag twee van Bospop begint met regen, modder, en de Iron Maiden tribute band Powerslave. Een paar duizend man zijn al vroeg op de been om te luisteren naar klassiekers als Run Through The Hills en The Number Of The Beast.

Iets rustiger is het hierna in de tent bij The Dunwells. Deze jonge groep heeft net een debuut album uit vol rustige popliedjes, en doet live wat denken aan Mumford & Sons. Gedurende het uur dat ze spelen raakt de tent voller en voller, The Dunwells zijn na dit aterke optreden zeker een flink aantal fans rijker.

Jonas & The Massive Attraction zijn als we Bospop mogen geloven al grote sterren in thuisland Canada. Sinds dit jaar probeert de band ook in Europa voet aan de grind te krijgen. Dit optreden is de laatste van een Europese tournee, desondanks is bij de band geen spoor van moeheid te vinden. Een uur lang bespeelt de band het publiek met een steeds grotere juichende menigte tot gevolg.

Patti Smith is al 45 jaar actief in de muziekwereld. Van punk tot singer-songwriter, Smith deinst nergens voor terug. Veel reactie van het publiek komt er niet, maar dat doet niets af aan de prima show.

Tom Jones kan op Bospop weinig fout doen. De charismatische 70-er krijgt de vrouwen vooraan het publiek nog steeds gek en het publiek zingt klassiekers als Delilah, Kiss en Sexbomb luid en foutloos mee.

Een naam die nog niet heel bekend is op het affiche van Bospop, is Adrenaline Mob. Maar met Mike Portnoy achter de drumkit verandert dat snel genoeg. Een uur lang rock n roll in de goed gevulde tent, waarbij de regen ze nog wat extra bezoekers oplevert.

Gavin de Graw is de tweede wereldberoemde vrouwenverslinder van de dag. De Brit heeft intussen al een flinke verzameling hits op zijn naam staan en het is dan ook erg druk voor het hoofdpodium. Tussen zijn nummers door geeft de zanger tekst en uitleg over hoe hij tot zijn nummers is gekomen, en waar ze over gaan, waarbij Gavin de Graw erg sympathiek over komt.

Opeth is zonder twijfel de hardste band van Bospop 2012. Naast de opener Powerslave zijn ze de enige metalband dit weekend. Åkerfeldt en co spelen een ruim uur lang divers werk, waarbij de nadruk wel licht op nieuwere nummers van het recente album Heritage. Gelukkig voor de fans van het oudere - en hardere - werk, sluit de band af met de klassieker "Deliverance".

123
 
festival logo

PARADE DEN HAAG - DONDERDAG 12 JULI 2012Het rondreizende festival de Parade viert dit jaar haar 22-jarige bestaan....

festival logo

ZWARTE CROSS 2012 Zwarte Cross 2012 begint op vrijdag 20 juli met modder, zon en een hoop...