VERSLAG: Mega Beach Happening

VERSLAG:

Mega Beach Happening - 22 juli 2006

In deze laatste week van juli kent Nederland de tweede hittegolf van 2006. Voorgaand aan zesde editie van de Mega Beach Happening komt de regen echter met bakken naar beneden. Ook organisatorisch brengt dit wat problemen met zich mee. Zo moet er in verband met de regen een mengtafel tien meter naar achteren worden geplaatst. Daarna gaat het festival dat plaatsvindt op het strand pas echt van start.

Zonder soundcheck begint de rhythm&blues/rock-formatie Stuck in the Middle. De coverband heeft een bezetting die er niet om liegt. Veel van de bandleden hebben al samengewerkt met diverse grotere namen. Toetenist Sven Manshande bijvoorbeeld met Phil Collins, de Sugababes en onze eigen Sita. Jelle Sieswerda maakte eerder onderdeel uit van Suck it 2 Ya en Ten Sharp. Met nummers van onder andere Stevie Ray Vaughan, Johnny Lang, ZZ Top, James Brown en Eric Clapton zetten ze een goede set neer die de sfeer er lekker in brengt.

Vervolgens is het de beurt aan de tweede act van de dag. Jetix-presentatrice' Kim-Lian zet met haar band een goed optreden neer met onder andere een Engelse versie van Nena’s '99 Luftballons' en haar nieuwe single 'Road to Heaven'.

Multi-talent Stevie Ann start vanaf oktober haar theatertournee door Nederland. De sfeervolle luisterliedjes van haar lovend ontvangen debuutalbum 'Away From Here' komen daar waarschijnlijk ook beter uit de verf dan op dit festival. Toch is haar akoestische versie van 'The Poetry Man' het hoogtepunt van de dag.

De Bogus Brothers zijn de ultieme coverband uit Engeland. Vandaag lijken ze maar één doel te hebben: er een feest van te maken op het Mega Beach Festival. Dit lukt zeker en met de Queen-set zetten ze een erg sterke set neer.

Het Belgische Technotronics verkocht wereldwijd 3,5 miljoen exemplaren van hun hit 'Pump Up The Jam'. Maar andere nummers zoals 'Get Up! (Before The Night Is Over)' en 'This Beat is Technotronic' zijn ook niet geheel onbekend. Het verbaasde me echter wel dat de New Beat formatie nog bij elkaar was!

De afsluiter van de dag is Scrum. Volgens de eigen website van de band was de Mega Beach Happening 'een toppertje' en daar wil ik me graag bij aansluiten. Ik sprak een jongen die meer dan twee uur in de auto had gezeten om de band in actie te zien. Je kunt niet ontkennen dat Scrum een trouwe schare fans heeft! Net zoals op Zandstock 2005 is de show geweldig. Deze keer zelfs met een vuurspuwende leadzanger. Ook is de formatie uitgebreid met bagpiper Ivo. Hij is zowel Nederlands als Schots kampioen op de doedelzak en is zeker een goede aanvulling op de toch al geweldige show.

Al met al vond ik ook deze editie van Mega Beach Happening weer geslaagd. Het zag er in ieder geval naar uit dat de ongeveer 2200 mensen het naar hun zin hadden onder de parachute. Het viel me overigens op dat het festivalterrein er bijzonder goed verzorgd uitzag. Chapeau voor de organisatie dus! En de regen... die viel achteraf ook wel mee!

FOTOGRAFIE:

The Bogus Brothers foto Mega Beach Happening The Bogus Brothers foto Mega Beach Happening The Bogus Brothers foto Mega Beach Happening Kim Lian foto Mega Beach Happening Kim Lian foto Mega Beach Happening Scrum foto Mega Beach Happening Scrum foto Mega Beach Happening Stephanie Struijk foto Mega Beach Happening Stephanie Struijk foto Mega Beach Happening Stephanie Struijk foto Mega Beach Happening Stuck In The Middle foto Mega Beach Happening Stuck In The Middle foto Mega Beach Happening Stuck In The Middle foto Mega Beach Happening
 
 
festival logo

CASTLEFEST 2006“Wat was dit leuk”, concluderen we aan het einde van het Castlefest. Het weer...

festival logo

METAL AGAINST CANCER Helaas was de schrijver van deze recensie door omstandigheden iets later bij...